Tarih: 24.01.2012 17:16

Fransa'ya Zirai Boykot Kararı

Facebook Twitter Linked-in

FRANSA’YA “ZİRAİ” BOYKOT

 

SARUHANLI - Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, İlçedeki tarım sektöründe, Fransız malı zirai ilaç, zirai alet ve buna benzer tarımsal ürünün kullanılmaması ve satın alınmaması için çiftçilere bildiri dağıtacaklarını ifade etti.

 

Başkan Okur, yaptığı açıklamada, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını inkarın suç sayılmasını öngören yasa teklifinin Fransa Senatosu’nda kabul edilmesinin tamamen siyasi kaygı olduğunu dile getirdi.

 

“Onların siyasi kaygısı varsa, bizim de zirai kaygımız” var diyen Okur, “Var olmayan bir iddianın kabul edilmesi, onların hayal aleminde yaşadığını ortaya koyuyor. Türkiye’de yaşayan Ermeni vatandaşların bile anlam veremediği Fransa’nın bu tutumuna karşı bizlerde boykot kararı aldık. Bundan sonra Türk çiftçisi olarak hiçbir Fransız malını satın almayacağız, kullanmayacağız, alan ve kullananı uyaracağız” dedi.

 

Fransa Senatosu’nda kabul edilen yasanın ilçedeki üreticiler tarafından tepkiyle karşılandığını belirten Okur, “Şubat ayı başında yapacağımız Meclis toplantımızda Fransız malı zirai ilaç, zirai alet ve buna benzer tarımsal ürünün kullanılmaması ve satın alınmaması için karar alacağız ve bunu bildiri şeklinde üreticilere dağıtacağız” diye konuştu.

 

Muammer Kökcüoğlu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —