DÜNYA - Fransa´da sağın cumhurbaşkanı adayı olan François Fillon, bugün 29 Ocak 2017 Pazar günü düzenlediği bir mitingde, seçildiğinde Fransa için yapacaklarını anlattı. Başkent Paris´te düzenlenen mitinge 10 bini aşkın kişinin katıldığı gözlendi. Fransa Merkez Sağın adayı François Fillon, hedefinde, ülkedeki sol partiler ile göçmenler ve sosyal haklar vardı. Fillon, bu söylemleri ve vaatleriyle aşırı sağ seçmeni cezbetmek amacıyla da ?İslamcı totalitarizme´ karşı mücadele edeceğini söyledi. 
Eşinin haksız yere yıllarca devletten ve bir dergiden maaş aldığına dair iddiaların kendisini yıpratmaya ve engellemeye yönelik olduğunu söyleyen Fillon, "gizleyecek hiç bir şeyim yok" dedi. ´Eşini gerçekte çalışmadığı halde parlamentodaki danışmanı gibi göstererek yüz binlerce Euro gelir elde ettiği, Senato´dan ayrılan bütçeyi haksız olarak kullandığı ´suçlamalarına muhatap olan François Fillon, bugünkü mitinginde üslubunu sertleştirmesi dikkat çekti.
Ülke ekonomisini sosyalistlerin zora soktuğunu tekrarlayan Fillon, ülkede istihdamın düşmesinin emeklilik ve aile yardımı olmak üzere tüm sosyal güvenlik politikalarını etkilediğini söyledi.
Öte yandan aşırı sağcı lider Marine Le Pen ile Fransız Komünist Partisi´nin ekonomi politikalarının farksız olduğunu söyleyen François Fillon, konuşmasında Fransa´da DEAŞ´ın yaptığı katliamlarla birlikte ülke genelinde son yıllarda artan aşırı radikal islamcılarla mücadele edileceğini vurguladı. Ülkede faaliyet gösteren tüm selefi hareketlerin yasaklanacağını, burka tarzı giyimleri savunan radikal grupları bünyesinde barındıran kurumların da kapatılacağını belirten Fillon, Fransa´daki laik cumhuriyetin dinleri kabul ettiği gibi İslam dininin de Fransa´yı kabul etmesi gerektiğini belirtti.



Alaşehir'deevde yangını: 1 kişi hayatını kaybetti

Yağış bereketi barajı doldurdu… Balıkçının yüzü güldü!

OKUL GÜVENLİĞİ, DİSİPLİN VE VELİ SORUMLULUĞU HAKKINDA GENEL TALİMAT VE DUYURU

SARUHANLI’DA EĞİTİM VE GÜVENLİK MASAYA YATIRILDI

Magnesia FK'nın yıldız golcüsü Yasin Deniz Er Galatasaray'da!..

Polis memurunun kızı babasına ait silahla kendini vurdu

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Dünya 30.01.2017 08:29:58 0
Tarih: 30.01.2017 08:29 Güncelleme: 30.01.2017 08:29
Haberi Sesli Oku