SARUHANLI - Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve kısa sürede tüm dünyayı saran koronavirüs salgını tüm ülkeler için bir sınav niteliğinde. Birçok ülkede sokağa çıkma yasağı da dahil insanların evde kalmasına yönelik ciddi sağlık önlemleri alınırken bu durumdan en çok etkilenen alanlardan biri de ekonomi oldu. Hem Türkiye’de hem de dünyada ekonomi ciddi bir sarsıntı yaşıyor. Özel sektör ve kamunun neredeyse tamamı home office çalışma düzenine, üretim yapan şirketler vardiya sistemine döndü, birçok ülkede borsalarda işlemler durduruldu. Tüm bunlar olurken İçişleri Bakanlığı 16 Mart 2020 tarihinde yayınladığı genelge ile vatandaşlarımızın çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağı tüm; tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları (atari, playstation vb.), her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici süreliğine askıya alındı. Dolayısıyla birçok franchise marka da bu karardan etkilendi.

43 milyar dolar pazar payı

43 milyar dolar pazar payı ve istihdam ettiği 250 bin çalışan ile her geçen gün büyüme ivmesi gösteren franchise sektörü çok büyük bir darbe aldı. Markalar hem çalışanlarının hem halkın sağlığını korumak için genelge doğrultusunda faaliyetlerine belirsiz bir tarihe kadar ara verdiler. Ancak bu durum özellikle yüksek AVM kiraları göz önüne alındığında bu markalar için bir yaşam mücadelesine dönüştü. AVM’lerin kapalı/müşterisiz olduğu bu dönemde birkaç AVM hariç diğer tüm AVM’ler markalardan kira almaya devam ediyor. Bu durumun devamı birçok franchise markası için iflas demek. AVM’lerin ülke ekonomisine katkısı göz önüne alındığında bu konunun devlet desteğiyle ilerletilmesi AVM’lerin de mağdur olmaması için en sağlıklısı.

3 ay kira almayan tüm AVM’lere

Bugüne kadar franchise sektörünün haber kaynağı olan, sektörden son gelişmeleri okurlarına aktaran Franchise Market Türkiye, AVM’lerin de içinde bulunduğu zor durumu anlayarak ve hem onlara hem de markalara destek olarak bir kampanya başlattı. 3 ay kira almayan tüm AVM’lere Franchise Market Türkiye’de 1 yıllık ücretsiz reklam sunuyor.

Yararlanmak isteyen AVM’lerin yöneticilerinin derginin web sitesinde (www.franchisemarketturkiye.com) yer alan formu doldurmaları yeterli.



Saruhanlı’da 12. Sınıf Öğrencileri İçin Anlamlı İftar Buluşması

Saruhanlı’da Engel Tanımayan Şampiyon: Muhammed Emin Çiftçi İl Birincisi Oldu

Saruhanlı’da Vefat…

Belen Yolu Projesinde Önemli Adım: 1,6 Milyar TL’lik Sözleşme İmzalandı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Saruhanlı’da Coşkuyla Anıldı

DÜNYA BÖBREK GÜNÜ: SAĞLIKLI BÖBREKLER, SAĞLIKLI BİR YAŞAM

Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı’dan 12 Mart Mesajı

Mütevellili Mahallesi’nde 1500 Kişilik İftar Sofrası Kuruldu

Başkan Cıllı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Anlamlı Jest

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Saruhanlı’da Yeni Devlet Hastanesinin Yapımına Başlandı

Manisa'da hissedilen bir deprem meydana geldi

Saruhanlı'da vefat...

Büyükşehir’den Saruhanlıya 22 milyon TL’lik yatırım... Çalışmalar başladı

Saruhanlı’da dere temizliği başladı... Koku ve sinek sorunu sona erecek

İmamoğlu’nun mektubu Saruhanlı’da okundu

Koldere’de Gönülleri Isıtan İftar Buluşması

SARUHANLI DEVLET HASTANESİ’NDE “GEBE OKULU”NDAN MEZUNİYET SEVİNCİ

SARUHANLI’DAN PALETLİ YÜZMEDE MADALYA YAĞMURU

PRESTİJ CADDELERİ IŞIL IŞIL OLDU

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 1.04.2020 05:36:00 1282 0
Tarih: 01.04.2020 05:36 Güncelleme: 01.04.2020 05:36
Haberi Sesli Oku