Anahtar Kelimeler: Folkart' ' ' önemli sergi

Folkart'tan 94'üncü İEF'te iki önemli sergi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ve Folkart iş öncülüğünde, ‘Ve Mavi Gözleri Çakmak Çakmaktı - Mustafa Kemal Atatürk’ sergisi ile Refik Anadol’un ‘Şifanın Algısı ve Makine Rüyaları: Ege’ sergisi 29 Ağustos’tan itibaren İEF’te ziyaretçilerle buluşacak. Ve Mavi Gözleri Çakmak Çakmaktı sergisinde İzmir Enternasyonal Fuarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün daha önce hiç sergilenmemiş kişisel eşyalarına ev sahipliği yapacak. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, sergiye 400 bin kişinin katılımını beklediklerini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Folkart iş birliğiyle düzenlenecek fuar, 29 Ağustos - 9 Eylül 2025 tarihleri arasında Kültürpark'ta ticaret ve eğlencenin harmanlandığı bir kültür şölenine dönüşecek. Bu yıl fuarda Atatürk sergisinin yanı sıra, dünyaca ünlü medya sanatçısı Refik Anadol'un "Şifanın Algısı" ve "Makine Rüyaları: Ege'nin" sergileri de yer alacak. Sergilerin tanıtımı Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirildi. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak katıldı. Başkan Tugay, sergilere katkılarından dolayı Mesut Sancak'a teşekkür ederek, "Refik Anadol dünyanın özel sanatçılarından biri. Daha önce Türkiye'de yaptığı birkaç sergisine yoğun ilgi oldu ancak İzmir'de ilk kez bir eseri sergilenecek. Bu fuar ve sergiler, İzmir'in kültür-sanat yaşamına çok yakışacak" dedi.

"400 bin konut satmaktan daha iyi"
Programın açılış konuşmasını yapan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Folkart olarak sanata katkıyı ve geleceğe yatırımı sürdürüyoruz. Sanatı herkes için ulaşılabilir kılmak amacıyla sayısız sergiye imza attık. Bu yıl da iki sergiyi İzBB ile iş birliği yaparak sanatseverlere sunmaktan gurur duyuyoruz. Atlas Pavyonu'nda ilk kez düzenlenecek sergimiz 406 önemli eser ve 300'e yakın benzersiz fotoğraf ile Atatürk'ün kurtuluş yolculuğunu gözler önüne seriyor. 400 bin ziyaretçi hedefliyoruz. Benim için 400 bin konut satmaktan daha iyi bir iş" ifadelerini kullandı.

"Atatürk'ün yaptıkları bize ilham veriyor"
Başkan Tugay ise konuşmasında, Atatürk sergisinin büyük ilgi göreceğini belirterek, "Atatürk, cumhuriyetimizin kurucusu, insan haklarının ve vatandaş haklarının sağlayıcısı olarak her zaman saygı ve minnetle hatırladığımız bir lider. Türk milletinin bağımsızlığı ve özgürlüğü için en çok fedakarlık yapan kişidir. Ondan daha yüksek mertebede bir vatansever olduğunu düşünmüyorum. Yaptıkları bize her zaman ilham ve güç veriyor" dedi.

Refik Anadol'dan İzmir'e özel eserler
Refik Anadol'un sergisine de değinen Tugay, "Verileri bir boya gibi, algoritmayı bir fırça gibi kullanmak olağanüstü bir bakış açısı. İzmir'de sergilenmesi, genç sanatçılarımız için de ilham kaynağı olacak" dedi.

Canlı yayınla toplantıya bağlanan Refik Anadol ise sergiler için heyecanlı olduğunu belirterek, "En iyi fikirlerimizi Türkiye'ye getirmeye özen gösteriyorum. İnsan ve makine arasındaki ilişkinin değiştiği bir dönemde bu sergiyi yapmak çok anlamlı. Serginin İzmir'de olması benim için çok güzel" ifadelerini kullandı.

Sergiler fuardan sonra da devam edecek
Öte yandan, sergiler, fuarın kapanmasının ardından da ziyaret edilebilecek. ‘Ve Mavi Gözleri Çakmak Çakmaktı - Mustafa Kemal Atatürk’ sergisi 29 Ağustos - 21 Aralık, ‘Şifanın Algısı ve Makine Rüyaları: Ege’ sergisi ise 29 Ağustos - 30 Eylül tarihleri arasında ziyarete açık olacak.



Türkiye’de görülen başlıca 7 vitamin eksikliği ve alınması gereken önlemler

Uzmandan risk gruplarına erken başvuru uyarısı

Başkan Dutlulu 2026 yılının rotasını çizdi

Jeotermal yatırımlar için 2026 yılı köprüden önceki son çıkış

Anadolu ilham verdi, makarna altın getirdi

Esra'yı boğarak öldüren annesi ve sevgilisi hakkında yeni gelişme

"Babam ölmedi"

Saruhanlı'da vefat...

SARUHANLI’DA VEFAT…

İzmir’de banka aracından yüklü miktarda vurgun

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp genç kızın gömülü halde cansız bedeni bulundu

İzmir'de belediye otobüsü ile panelvan çarpıştı: 1 ölü, 8 yaralı

Koldere’deki yangın kısa sürede söndürüldü

KENT KONSEYİ’NDEN GAZETECİLERE 10 OCAK ZİYARETİ

Saruhanlı'da şap alarmı! 16 mahallede hayvan alım-satımı ve hayvansal ürün giriş-çıkışı yasaklandı

Kros sporcuları Türkiye Şampiyonası için ter döktü

Alaşehir’de üzümün geleceği değerlendirildi

MCBÜ’de yoklama dijitale taşındı

Başkan Cıllı'dan Kardelen Gazetesine Ziyaret

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 15.08.2025 14:35:00 609 0
Tarih: 15.08.2025 14:35 Güncelleme: 15.08.2025 14:37
Haberi Sesli Oku