TARIM - Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Başkan Yardımcısı ve Fındık Komitesi Başkanı Evren Enginyurt, serbest piyasada halen 11.50-12.00 TL arasında işlem gören fındığın gerçek fiyatının Eylül ayında ortaya çıkacağını söyledi.

Hava şartları sebebiyle fındık hasadının geç başladığını, halen hasadın sürdüğünü, bir çok ilçede fındık işçisi bulunamadığı için hasadın yeni başladığını belirten OTSO Meclis Başkan Yardımcısı Evren Enginyurt, ?Şu anda piyasaya çok az miktarda fındık iniyor. Serbest piyasa 10 liradan açıldı, halen 11.5-12.00 TL´den işlem görüyor? dedi.

Fiyatın artmasının üreticiye bağlı olduğunu vurgulayan Enginyurt, ?Üretici direnirse fiyat artar. Ancak piyasaya fındık akmaya başlarsa fiyat düşer. Fındığın gerçek fiyatı Eylül´de belli olur. Çünkü Eylül ayında fındık işçi ücretleri ödenecek, okullar başlayacak, bir çok çalışma ve uygulama için sermaye gerekecek. Dolayısıyla halk fındığını satmak zorunda kalabilir. Bu durumda fiyat düşebilir. Fındık fiyatı üreticinin direnmesine bağlı? diye konuştu.



Yağışlı hava kazayı beraberinde getirdi

Salihli'de kamyonet devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Seyir halindeki minibüsün üstüne ağaç devrildi

Otomobilin çarptığı çocuk yaralandı

Tarlada ölü olarak bulundu

İş kazası: 1 ölü

Üniversiteli genç kız arkadaşının evinde ölü bulundu

Şehit ateşi Muğla'ya düştü

Apartman dairesinde yangın: 5 kişi kurtarıldı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı’da Vefat…

SARUHANLI ESKİ BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ BİGİN’DEN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM: “PARTİ EMEKÇİLERİ NEREDE?”

Yavuz Ağıralioğlu Manisa’ya geliyor

Ege Üniversitesinin endemik tür cenneti: Botanik Bahçesi

Saruhanlı'da vefat...

Bebeğini havalandırma boşluğuna atan anne tutuklandı

Okul müdürü otizmli öğrenciyi merdivenlerden itti

10 Kasım Atatürk'ü Anma Doğa Yürüyüşü

HALK EĞİTİMİ KURUMLARI ARASI MUAYTHAİ ŞAMPİYONASI SARUHANLı EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ

Akhisar’da otomobil devrildi! 7 yaralı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 24.08.2015 16:47:31 546 0
Tarih: 24.08.2015 16:47 Güncelleme: 24.08.2015 16:47
Haberi Sesli Oku