MANİSA - Filli Boya´nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğiyle, Türkiye´deki kadın iş gücünün ülkemiz gelişimindeki katkısını yükseltmek amacıyla yürüttüğü ?Filli Kadın Ustalar? projesi kapsamındaki Manisa ili eğitimi tamamlandı. Ekim ayının ikinci haftasında gerçekleştirilen eğitimde kadın usta adayları A´dan Z´ye boya yapmanın inceliklerini öğrendi.

Ülkemiz değerlerine ve gelişimine olan yüksek duyarlılığını sosyal sorumluluk projeleriyle yansıtan ve bu alandaki çalışmalarıyla farkındalık yaratan Filli Boya, ?Filli Kadın Ustalar? projesiyle öncü rol üstlenecek bir çalışmaya daha imza attı.

Ülkemizde kadınların meslek edinmelerini ve iş gücüne katılmalarını desteklemek amacıyla başlatılan Filli Kadın Ustalar projesinin 10-14 Ekim tarihleri arasında Manisa´da gerçekleşen eğitim programına meslek sahibi olmak isteyen kadın ustalar katıldı. Filli Kadın Ustalar projesiyle bu yıl 300´e yakın kadın ustaya eğitim verilmesi planlanıyor.

Eğitimde A´dan Z´ye boya uygulamasının incelikleri anlatılıyor

Manisa´daki eğitim merkezindeki eğitimlerde kadın boya ustası adayları, uzmanlar tarafından iş sağlığı ve güvenliği, boya özellikleri, boyama teknikleri ve malzeme eğitimi başlıkları altında teknik ve uygulamalı eğitime tabi tutularak a´dan z´ye boya uygulamasının inceliklerini öğrendi.

Eğitimleri tamamlayan kadın ustalar, İnşaat Boyacılığı Mesleki Yeterlilik Sınavı´nda başarılı olmaları halinde alacakları Mesleki Yeterlilik Belgesi ile yaşam alanlarını renklendirmek üzere yeni mesleklerine başlayabilecek. 

Boya ustası olmak isteyen kadınlar İŞKUR üzerinden başvuru yapabiliyor

Filli Kadın Ustalar projesi kapsamında ilk olarak belirlenen pilot illerde (Antalya, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Denizli, İstanbul, İzmir, Konya, Şanlıurfa, Samsun, Trabzon, Tekirdağ ve Van) gerçekleştirilen eğitimler projeye birçok yeni ilin dâhil edilmesiyle genişletildi.

Bu kapsamda yakın dönemde Aydın, Edirne, Eskişehir, Giresun, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Konya ve Mersin illerinde yeni eğitimler gerçekleştirilecek. İkinci etap kapsamında ise Adana, Balıkesir, Erzurum, Erzincan, İzmir, Kütahya ve Manisa illeri eğitimleri ise tamamlandı. 

Projeye dâhil olmak isteyen kadın usta adayları, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Hizmet Merkezleri; Filli Boya Bölge Temsilcilikleri ya da Filli Boya Çağrı Merkezi (444 1 222) ile iletişime geçebiliyor. 



Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

Bıçaklı kavga: 1 ölü

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba yakalandı

Kendi evini ve araçlarını yakıp, olan biteni böyle izlemiş

Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Develi’de traktör hırsızlığı

Kula’da art arda üç yangın

Cesedi 3 gün sonra asansör boşluğunda bulundu

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

Başından vurulmuş halde ölü olarak bulundu

Halitpaşa’da ekili alanda yangın çıktı

Alaşehir'de zirai alanda yangın

Oğlunu öldürdü, kendini tuvalete kilitledi

Alaşehir’de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İzmir’de cinayet işledi, Manisa’da jandarmadan kaçamadı

Manisa'da jandarmadan PKK terör örgütüne operasyon: 3 kişi tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 18.10.2016 08:45:48 416 0

Tarih: 18.10.2016 08:45

Haberi Sesli Oku