Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koordinesinde, 5. Filistin Kültür Haftası etkinlikleri dolayısıyla 40 kişi kadar olan Filistinli grup Manisa’ya geldi.

29 Ağustos - 9 Eylül tarihleri arasında 5. Filistin Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında bakanlıkça öngörülen 2 günlük Manisa programının 1. Günü Kula’da gerçekleştirildi.

Programın 2 gününde Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Filistinli gurubu ağırladı. Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse tarafından karşılanan 40 kişi kadar olan Filistinli grupta Filistin Büyükelçisi Nebil Maarouf, Filistin Türkiye Ataşesi Nohad Rayyel, Filistin Halk Dansları topluluğu bulunuyor. Filistin grup ilk olarak Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasının içerisinde olan sanal otobüsle Manisa’yı gezdi.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Manisa Turizm Kültür Müdürü Erdinç Karaköse; ”Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koordinesince düzenlenen 5. Filistin Kültür Haftası etkinlikleri ülkemizde 29 Ağustos - 9 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Bu süre içerisinde 2 günlük bir Manisa programı bakanlığımızca öngörüldü.

1. günü Kula Merkez’de gerçekleştirildi. Programın 1. gününde Kula ilçesinde Filistin Heyeti çeşitli gezilerde bulundular ayrıca Filistin kültürüne ait değişik gösterilerde bulundular. Bu günde Filistin büyükelçisi ve beraberindeki heyet Manisa Tanıtım Merkezi`ni ziyaret bulundular. Burada kendilerine Manisa’nın çeşitli yerlerini gezdirerek tanıtacağız daha sonra akşam saatlerinde Manolya Meydanı’nda Filistin Kültürü’ne ait folklor ekibi gösteri yapacak.” dedi.

Ardından Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf yaptığı açıklamada şunları kaydetti: ”Öncelikle Manisa`da sizlerle beraber burada bulunduğum için kendimi çok mutlu hissediyorum. Manisa Türkiye’nin en önemli yerlerinden bir tanesi olduğundan dolayı Filistin’le Türkiye’nin ilişkilerinin daha da güçlenmesi için çalışıyoruz.

Türkiye de düzenlemiş olduğumuz 5.Filistin Kültür haftasındaki amacımız Türkiye ve Filistin ilişkisini daha da pekiştirmektir. Türkiye ile olan ilişkilerimiz çok özel ve güçlüdür. Türkiye hükümetinde ve halkından her türlü desteği alıyoruz bu etkinlikler aracılığıyla da güçlü olan ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’ten de onay alarak Filistin’de de Türk Kültür Haftası düzenlemek için söz aldık. Biz her yıl kültür haftası düzenliyoruz.

Bu kültür haftasında Filistin folklör ekiplerini biriktirip yanı sıra Filistin Kültürüne ait il sanat sergisi gösteriyoruz ve bu ekibi ve sergileri herkese gösteriyoruz. Bu sene Türkiye de bazı illerde ve Manisa da etkinlik düzenledik diğer illerdeki belediyeler bize çok yardımcı oldular onlara teşekkür ediyoruz bu günde Manisa valisinin konuklarıyız bu günkü etkinlikte Manisa belediyesinin katkılarıyla düzenleyeceğiz bizi çok iyi ağırladınız bu yüzden size çok teşekkür ediyorum.”



Manisa'da binlerce sürücü bilgilendirildi

Turgutlu Belediyesinde bayramlaşma sevinci yaşandı

Manisa'da resmi bayramlaşma töreni yapıldı

Salihli’de kurban kesimini uygulamalı öğrendiler

Depremde panik atak geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede hayatını kaybetti

Yunusemre'de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

O MUHTAR YİNE ADAY!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Saruhanlı’da Yaşandı!

Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
5.09.2013 17:11:02 369 0

Tarih: 05.09.2013 17:11
Haberi Sesli Oku
5.06.2025 12:13:00