GÜNDEM - Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın FETÖ´cü eski başyaveri Ali Yazıcı´nın PKK için çalıştığı ortaya çıktı. Korucubaşı Ahmethan Erdoğan´ın PKK´nın faaliyetleriyle ilgili hazırladığı bilgi notunu alan eski başyaver Yazıcı, bunu PKK´ya sızdırmış.

Bitlis´in önde gelen korucu ailelerinden Beyler aşireti reisi Ahmethan Erdoğan, görüşmelerde bulunmak üzere geldiği TBMM´de, FETÖ´cülerin korucuları nasıl yıldırdığını ve devlete küstürmeye çalıştıklarını anlattı.

?Biz dağdaki teröristle savaşırdık. Onlarla savaşmak kolaydı. Bizi asıl devletin içine sızan teröristler yıldırdı? diyen Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın FETÖ´cü başyaveri Ali Yazıcı ile yaşadığı bir olayı anlattı. Korucubaşı Erdoğan, FETÖ-PKK ilişkisini ortaya koyan olayı şöyle özetledi:

ÖRGÜTE SIZDIRMI

?İki yıl kadar önce Sayın Cumhurbaşkanımızın Siirt ziyareti sırasında kendisiyle görüşme fırsatı bulduk. Korucuların bazı sorunlarını Cumhurbaşkanımıza anlattık. Görüşmeden çıktıktan sonra ayrılırken bölgede terörle mücadelede bazı çözüm önerileri içeren bilgi notunu kendisine vermeyi unuttuğumu fark ettim. Hemen tekrar Cumhurbaşkanımızın bulunduğu yere gittiğimde oradan ayrıldığını gördüm. Cumhurbaşkanımızın yaveri beni görerek ne istediğimi sordu. Ben de önemli bir bilgi notunu kendisine vermeyi unuttuğumu söyledim. O da ´Bana ver, ben iletirim´ dedi. Ben de verdim. Fakat sonraki günlerde PKK´lıların bölgede beni araştırdıklarını öğrendik. Çevrede sorular sorarak benimle ilgili bilgi toplamaya başlamışlar. Biz de saldırıya uğramamak için tedbirlerimizi artırdık. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gördük ki, benden o notu alan yaver de FETÖ´cüymüş. Cumhurbaşkanı´na vermek yerine PKK´ya sızdırmış.?

BİZİ YILDIRDILAR

FETÖ´cülerin korucuları ve büyük aileleri nasıl yıldırdığını da dile getiren Erdoğan, şunları söyledi: ?Canını hiçe sayarak çoluğu çocuğuyla PKK ile mücadele eden korucular, uzun yıllar devlet görevlileri tarafından itilip kakıldılar. Vurulan, mayına basan koruculara devlet bakmadı. Yaralı olmuş, hakkını almak için 3-4 yıl süründürdüler. Emeklilik zamanı geldiğinde haklarımız hep eksik verildi. Devletin bu tutumu yüzünden Doğu ve Güneydoğu´da pek çok korucu ailesi devlete küstü, koruculuğu bıraktı.?

HEPSİ DARBECİ

?Sonradan anladık ki, Jandarma´nın içinde, bürokrasinin içinde bize ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapanlar hep FETÖ denilen ihanet örgütünün elemanlarıymış. Bize bölgede kötü muamele yapıp, devlete küsmemiz için çalışanlar 15 Temmuz´da da devlete darbe yapmaya kalktılar. İşin aslını 15 Temmuz´dan sonra anladık. Bürokraside, Jandarmada koruculara kötü muamele edenlerin hepsi gördük ki; FETÖ saflarındaymış. Devleti bölgede güçsüzleştirmek için kasıtlı olarak koruculara ve halka kötü muamele yapıyorlarmış.?

Artık sorun yok

Geçmişte yaşanan sorunların son 1 yıldır geride kaldığını artık devlet dairelerinde işlerinin kolaylıkla çözüldüğünü, baskıların sona erdiğini anlatan Erdoğan, ?Bölgede kurumlardaki FETÖ´cüler temizlendi. Jandarmadan, polisten, öğretmenler arasından, hatta kaymakamlar arasından ayıklandılar. Uygulamalar da düzelmeye başladı. Artık sorunlarımız hemen çözülüyor? dedi. Erdoğan, bölge halkının referandum eğilimi konusunda ise, ?Bölgede Sayın Cumhurbaşkanımıza büyük bir sevgi var. Vatandaşlarımız Anayasa değişikliğine, o da istediği için büyük destek veriyor. Bitlis ve çevresinde ´Evet´ oylarının yüzde 65´in üstünde çıkacağını tahmin ediyoruz? değerlendirmesinde bulundu.



Saruhanlı’nın Büyükbelen ve çay mevkiinde başlayan yangınlar ekiplerin hızlı müdahalesiyle kısa sürede büyümeden kontrol altına alındı.

Saruhanlı’da Yangın…

Motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucunda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti .

Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 ölü

Motosiklet ile kamyonetin çarpıştığı kazada, alev topuna dönen motosikletin sürücüsü feci şekilde yanarak hayatını kaybetti.

Motosiklet alev topuna döndü, sürücü yanarak hayatını kaybetti

Akhisar ve Köprübaşı ilçelerindeki orman yangınları kontrol altına alındı.

Köprübaşı ve Akhisar yangınları kontrol altına alındı

Manisa İl Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk için, kurumda görev değişikliği nedeniyle veda programı düzenlendi.

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Kırkağaç ilçesinin dünyaca ünlü kavunu AB’den tescil alan 38. ürün oldu.

Kırkağaç ilçesinin dünyaca ünlü kavunu AB’den tescil alan 38. ürün oldu

Kütahya’nın Gediz İlçesine bağlı Yeşilçay köyünde yapılan yağmur duası çevre köylerinde büyük bir katılımıyla gerçekleştirildi.

GEDİZ YEŞİLÇAY KÖYÜNDE YAPILAN YAĞMUR DUASINA YOĞUN KATILIM OLDU

Süper Amatör Lig'in yeni ekiplerinden Çınarobaspor, teknik direktörlüğe Musa Öz'ü getirdi.

Çınarobaspor'da Musa Öz dönemi

Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde zirai alanda başlayan yangının ormana sıçraması sonrası devam eden yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Köprübaşı ilçesinde de orman yangını başladı

Alaşehir ilçesinde sürücüsünün farlarını açtığı otomobil seyir halindeyken birden alev alarak yandı. Yangın ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

Otomobil alev alev yandı

Yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan yaşlı adamdan 4 gündür haber alınamıyor.

Kayıp yaşlı adamdan 4 gündür haber yok

Kamyonundaki arızayı kontrol etmek için aracından inen sürücü, bir başka kamyonun arkadan çarpması üzerine olay yerine hayatını kaybetti.

Kamyonundaki arızayı kontrol için inen sürücü başka bir kamyonun altında kaldı

Jandarma Komutanlığı ve Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından Alaşehir ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 40 bin 892 sentetik ecza hapı ele geçirilirken, 1 kişi gözaltına alındı.

Manisa’da jandarmadan uyuşturucuya darbe

Kadın arkadaşını bıçaklayarak öldüren şahıs, kendisini asarak intihar etti.

Kadın arkadaşını öldürüp intihar etti

Bahçelerinin zarar gördüğünü düşünerek yangın yerine geldi

Bir asırdır antik kentte yaşayan Durmuş dedeyi zar zor ikna ettiler

Kavganın ardından hayatını kaybeden 21 yaşındaki Arda Deniz Onat için sessiz yürüyüş düzenlendi.

Kavgada ölen Arda Deniz Onat için yürüyüş yapıldı

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 16.03.2017 08:59:24 473 0

Tarih: 16.03.2017 08:59 Güncelleme: 16.03.2017 08:59
Haberi Sesli Oku
26.07.2025 14:25:00