Anahtar Kelimeler: Felçli koça tomografi

İLGİNÇ HABERLER - Bursa´da tam teşekküllü hastane hizmeti verilen koyunlar şanslı. Felçli bir koçun tomografisi çekildi ve bir ay boyunca onlarca tahlil yapıldı.

Bursa´da bir hayvan besicisi, süründeki bir koçun hastalanarak yürüme zorluğu çekmesi üzerine, hayvanı kesmek yerine tedavi ettirmek için harekete geçti. Besici, koçunu alarak hemen Bursa Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Hastanesi´ne getirdi. Bir ay süre boyunca Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi´nden de destek alınarak koça bir dizi test yapıldı. Tomografiden çıkan sonuçlar hem yeni çalışmalara ışık tutacak hem, de teşhisi konulan hayvanlar kesime gönderilmeden ekonomiye artı değer kazandırılacak. 

Çalışmalarda ilk önce hayvanın ıstırabını hissetmek istediklerini belirten Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Orhan, ?Bu çalışmalar özellikle teşhis konulamayan durumlarda örnek teşkil etmesi açısından çok önemli. Bu koyun yaklaşık bir aydır hasta. Kendi hastanemizde bir aydır denetimimiz altında. Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi hocaları da bizlerle birlikte ciddiyetle işin üzerinde duruyorlar. Onların tavsiyeleriyle bu koçumuzun tomografisini çektik. Diğer tetkikler beraber çıkan sonuçlar ilerideki çalışmalarımıza ışık tutacak. Bursa´da her yıl 4 bine yakın bu tip vakayla karşılaşıyoruz. Bu hayvanların bir kısmına teşhis konulurken bir kısmına da teşhis konulamıyor. Her yıl 4 bin hayvanımızı teşhis koyamadığımız için kaybediyoruz. Bu sayı basit bir hesapla Türkiye´de yıllık 400 bin hayvan ediyor. Bu tip vakalarda hayvanlar çok incelenmeden ya ölüme terk ediliyor ya da kesiliyor. Bu çalışmalarla hayvanlara teşhis konulacak. Hayvanların çektiği ıstırabı ortadan kaldırmak istiyoruz. Bu çalışmalarda yapılacak olan harcamalar çok fazla yekun tutmuyor. Bizler bu konuda çalışan kurumların birliğimize desteğini istiyoruz. Yapılabiliyorsa tedavileri yapılacak. Ayrıca bu çalışma Türkiye´de ilklerden bir tanesi? dedi.

BİRLİK BÜNYESİNDE AÇILAN HAYVAN HASTAHANESİ HAYVANLARA ŞİFA OLUYOR

Yaklaşık 9 ay önce açılan hayvan hastanesi, birliğe bağlı üyelerin hayvanlarını tedavi ediyor. Yaklaşık 15 bin üyesi olan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği, üyelerine bu hastanede veterinerlik hizmeti veriyor. Tam teşekküllü hayvan hastanesinde 19 personel görev yapıyor. Hastane bünyesinde koyun ve keçilere sezeryan ameliyatı dahi yapılabiliyor. Hastanede hayvanlarını tedavi ettiren birlik üyelerinden ücret talep edilmiyor. 



Manisa İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2025 yılı 3. Olağan Toplantısı'nda yapılan açıklamada, 2025 yılının ilk 6 ayında kamu ve özel sektörde toplam 12 bin 767 kişinin işe yerleştirildiği belirtildi.

Manisa’da 6 ayda 12 bin 767 kişi işe yerleştirildi

Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi, Muharrem ayı dolayısıyla aşure hayrı düzenledi.

Yunusemre Kent Konseyinden aşure hayrı

Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nün koleksiyon parselinde yer alan 12 asmalık Bronx Seedless üzüm çeşidinde halk arasında "çilek üzümü" olarak bilinen ürünün hasadına başlandı.

Manisa'da 'çilek uzümü' hasadı başladı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan MehmetYılmaz, "Basın, toplumun vicdanıdır" dedi.

Başkan Yılmaz: "Basın, toplumun vicdanıdır"

Arkadaşının karıştığı kavgayı ayırmak isteyen genç, başına aldığı darbeler sonucu ağır yaralandı.

Kavgayı ayırmaya çalışırken öldüresiye dövülen genç 1 haftadır yaşam mücadelesi veriyor

Çocuk ve gençlerin yaz tatilini verimli geçirmesi amacıyla düzenlediği ücretsiz spor kurslarıyla büyük ilgi görüyor.

Geleceğin sporcularına ücretsiz eğitim desteği

Mağdurların şikayetinin ardından Hasan U.T.’nin Didim'de yakalanarak Nazilli Adliyesi’ne getirildiği öğrenildi.

Yüksek kar vaadiyle 80 milyon liralık vurgun yaptığı iddia edildi

Yunusemre Belediyespor Olağan Genel Kurulu, Ferdi Zeyrek Millet Çarşısı’nda gerçekleştirildi. Kulüp Başkanı Bülent Kanik kongrede yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Yunusemre Belediyespor'da Bülent Kanik güven tazeledi

Kazada ağır yaralanan çocuğun ayakkabısı yolda kaldı.

Ticari aracın çarptığı çocuk ağır yaralandı

DEVA Partisi Manisa İl Başkanı Gökhan Görmez, son günlerde bazı mecralarda hakkında çıkan “siyasi parti değişikliği” iddialarına sert bir dille yanıt verdi.

Gökhan Görmez’den Siyasi Geçiş İddialarına Sert Yanıt: “Görevimin Başındayım”

Alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavga meydan savaşına döndü.

Sosyal medyada başlayan tartışma kanlı bitti

Polisin dikkati sonrası suçüstü yakalanan şüphelinin 3 milyon liralık bir işlem yaptığı öğrenildi.

Milyonluk vurgun operasyonu! Pastane buluşması kötü bitti

Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen A.D. (47), tartıştığı annesi Belkıs Durmuş'u (67) çeşitli yerlerinden bıçaklayarak öldürdü.

Tartıştığı annesini bıçaklayarak öldürdü!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, toplum sağlığı için büyük tehdit oluşturan bağımlılıkla mücadele kapsamında farkındalık çalışmalarını sürdürüyor

Büyükşehir’den Bağımlılıkla Mücadele İçin “Bağımlılığı Terk Et” Semineri

Teknik direktör Doğan Demiran ve ekibi ile yola devam.

Develispor "istikrar" dedi

Saruhanlı Belediyesi tarafından Yılmaz Düğün Salonu bahçesinde inşa edilen Kır Düğün Bahçesi, hizmete açıldı.

Saruhanlı Yeni Bir Kır Düğün Bahçesine Kavuştu

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlginç Haberler 4.10.2015 17:59:29 1123 0

Tarih: 04.10.2015 17:59 Güncelleme: 04.10.2015 17:59
Haberi Sesli Oku

İlginç Haberler

İlginç Haberler Haberleri
24.07.2025 17:00:00