GÜNDEM - İzmir'de, yatalak kızına ve parkinson hastası eşine bakan, ev kirasını ödeyemediği için evden çıkarılacak olan Nuran Ülküye Sucu, su faturalarını da ödeyemeyince eve gelen ihbarla yıkıldı.

Yardım istediği için gururunun çok kırıldığını belirten talihsiz kadın, gözyaşları içinde yetkililere seslendi.
İzmir`in Buca ilçesinde yaşayan 49 yaşındaki Nuran Ülküye Sucu, 29 yıldır yatalak kızına bakıyor. Doğum esnasında beyninin oksijensiz kalması sebebiyle yatalak olan kızı Gurbet'i bu yaşa getiren Sucu, eşinin de parkinson hastası olmasıyla yıkıldı. Ev kirasını ödeyemediği için evinden çıkartılacak olan Sucu, doğalgaz ve su faturalarını ödeyemediği için gelen kesinti ihbarıyla çaresiz kaldı.

KIZIM OTURAMIYOR, KUCAĞIMDA BANYO YAPTIRIYORUM”

Gözyaşları bir an olsun dinmeyen ve dayanacak gücünün kalmadığını belirten Sucu, 29 yıldır kızıma bakıyorum. Besliyorum, altını bağlıyorum. Kucağıma alarak banyosunu yaptırıyorum, çünkü oturamıyor. Bütün bakımını ben yapıyorum. Çok zor durumdayız. Eşim beş yıldır parkinson hastası. Ben de artık maddi olarak da manevi olarak da çökmüş durumdayım. Ne olur bize hayırseverler yardım etsin. Dayanacak gücüm kalmadı, çok zor durumdayız. Evimiz de kira maddi olarak berbat durumdayız. Allah rızası için bize yardım etsinler. Ne olur yalvarıyorum. Bu sıkıntıdan bizi kurtarın artık, yalvarıyorum size” diye konuştu.

FATURALARI ÖDEYEMEDİK, SUYUMUZU KESECEKLER”

Parkinson hastası olan eşine ve yatalak kızına baktığı için çalışamayan talihsiz kadın, kızı üşümesin diye yaktığı doğalgazın faturasını da ödeyemedi. Su faturalarını da ödeyememesi üzerine kesinti için ihbar geldiğini aktaran Sucu, Doğalgaz ve su faturalarımızı ödeyemedik. Kesmek için ihbar geldi. Eşim iki gün daha müddet istedi. Zar zor alabildik onu da, pazartesi günü gelip kesecekler” dedi.

YARDIM İSTEMEKTEN GURURUM KIRILIYOR AMA ÇAREM YOK”

Yatalak kızının Allah'ın bir emaneti olduğunu ve 29 yıl varını yoğunu kızına harcadıklarını anlatan Sucu, sözlerine şöyle devam etti: Her şeyimizi kızımıza harcadık. Bir dikili ağacımız bile yok Allah rızası için yardım edin bize ne olursunuz. Sularımız kesilecek, kiramızı da ödeyemiyoruz. Ev sahibimiz de `çıkın` diyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Ne olur bize yardım edin. Artık kaldıracak gücüm kalmadı, ne olursunuz. Yalvarıyorum.”
Haber kanalları aracılığıyla sesini duyurmaktan başka çaresi kalmadığını ifade eden Sucu, gururunun çok kırıldığını ancak yapacak hiçbir şeyi olmadığı için mecbur olduğunu dile getirdi.

ÇOK ZOR DURUMDAYIZ YARDIM EDİN,”

Gözyaşları içinde yetkililere seslenen Sucu, Ne olur birisi sesimi duysun artık. Dayanacak gücüm kalmadı. Çok zor durumdayım, yalnızım. Borçlarımı ödeyeyim, yumurta kırar yerim, soğan ekmek yerim ama yeter ki bu durumdan kurtulalım” diye konuştu.



Saruhanlı’da 21–26 Mart Orman Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Çullugörece Mahallesi’nde Üreticiye Büyük Destek: Tarımsal Sulama Sondajı Tamamlandı

Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

Saruhanlı’da Nevruz Coşkusu: İshakçelebi’de Renkli Kutlama Programı

Saruhanlı'da vefat...

NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

Saruhanlı’da Satılık Verimli Zeytinlik: 210 Ağaç, Gölet ve Takas İmkânı

Manisa Sağlık Camiasının Acı Kaybı: Dr. Cengiz Aksoy Hayatını Kaybetti

Kayıp dağcıdan haber alınamıyor

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

BAYRAM SABAHI ACIYA DÖNDÜ: 26 YAŞINDAKİ GENÇ SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

DÜNYA TUZA DİKKAT HAFTASI: SAĞLIĞINIZ İÇİN TUZU AZALTIN

SARUHANLI KAYMAKAMI MURATACAR'dan ANLAMLI BAYRAM ZİYARETLERİ

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 28.03.2015 09:47:19 0
Tarih: 28.03.2015 09:47 Güncelleme: 28.03.2015 09:47
Haberi Sesli Oku