Faydaları saymakla bitmiyor, 250 gramı 50 TL'den satılıyor
Türkiye genelinde Akdeniz ve Ege sahillerinde serada üretimi yapılan dünyanın en zengin lif oranına sahip, antioksidan oranı yüksek olduğu belirtilen ve faydaları saymakla bitmeyen altın çilek, 250 gramlık paketlerde 50 TL'den alıcı buluyor.
Geçtiğimiz yıllarda İstanbul'da sinema ve film setlerinde yönetmen yardımcılığı görevlerinde bulunan 32 yaşındaki Derya Tunçay, pandemi döneminde işini bırakarak memleketi Aydın'ın İncirliova ilçesine yerleşti. İstanbul'da çalıştığı zamanlarda alış-veriş yapmak için girdiği bir manavda tesadüfen ejder meyvesini görerek tadına bakmak için satın alan Tunçay, tadını beğendiği ejder meyvesine merak saldı. Yaptığı araştırmalar çerçevesinde ejder meyvesi üreticiliğine başlayan Tunçay, tropikal meyvelere merakı sayesinde ejder meyvesinin yanı sıra bir de altın çilek üretimine başladı. Kurduğu serada ejder meyvesi ve altın çilek üretimi yapan Tunçay, hasat ettiği meyveleri Aydın-İzmir Karayolu üzerindeki tezgahında vatandaşlarla buluşturuyor. Altın çileğe vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Tunçay, meyvenin birçok hastalığa iyi geldiğini belirtti.
Altın çileğin dünyanın en zengin lif oranına sahip meyvesi olduğunu belirten Derya Tunçay, "Bu meyvenin anavatanı Peru. Oradan dünyaya yayılmış durumda. Zamanında Türkiye'de çok popülerdi. Sonrasından üretimi azaldı. Ben de tamamen hobi olarak yetiştiriyorum. Eğer toptan verecek bir yer bulursak yada bizi üretim anlamında destekleyecek birileri ile anlaşabilirsek yerimizi büyütmek istiyoruz. Antalya ve Mersin tarafında bu işi büyük çapta yapanlar var onun haricinde büyük bir bölümü bizim gibi küçük üreticiler. Altın çileği bilmeyen, tanımayan çok insan var. O nedenle insanlar ilk gördüğünde şaşırıyor. Tadına bakınca hoşlarına gidiyor ve almak istiyorlar. Dünyanın en fazla lif içeren meyvesidir. Şeker hastalığına iyi geldiği söyleniyor. Günde 4-5 taneden fazla önermiyoruz. Çünkü müthiş derecede bağırsakları çalıştırıyor. Antioksidan özelliği çok fazla, hücre yenileyici. 250 gramlık paketler halinde 50 TL'den satış yapıyoruz" diye konuştu.



Başjan Taşkıncan "Esnafın yaksından elinizi çekin"

MASKİ, Salihli'de 40 yıllık içme suyu altyapısını yeniliyor

Yuntdağı Yöresel Ürünler Pazarı bu yıl da kuruluyor

96 yaşında, azmiyle gençlere taş çıkartıyor

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Mahallelere Modern Giriş Tagı

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı'da tohum icmalleri askıya çıktı

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 15.08.2023 13:39:00 2550 0

Tarih: 15.08.2023 13:39 Güncelleme: 15.08.2023 13:39
Haberi Sesli Oku
5.08.2025 17:41:00