Anahtar Kelimeler: EYLEM YAZDI OYNADI YÖNETTİ

İSTANBUL - Çok satan Mihr ve Allah'ın Piyonları kitaplarının yazarı Eylem Tok, Londra merkezli yayınevi Sintiyapera'nın bu sene çıkaracağı bir "women's diary" niteliğindeki Sintiyagenda'nın  lansman filmi için setteydi. Eylem Tok çekimleri Arnavutköy'ün Karaburun beldesinde yapılan filmin senaryo ve yönetmenliğini de üstlendi. Film Sintiyagenda'da yer alan aforizmalardan ilhamla sanatsal ve stilize bir vizyonla çekildi.

Kitabı ve senaryoyu yazan, oynayan ve yöneten Eylem Tok’a filmde, model ve oyuncu Ornella Karabumba eşlik etti.

 Kadın ve Kadim

Eylem Tok: "Film kadının hikayesini, herkesin hikayesini anlatıyor; hayal kırıklıkları, anıların bıraktıkları, ve yeniden doğuş, değerleri var etme, inşa etme kavramlarına değiniyor. Benim için kişisel bir tarafı da var, yayınevinin var etme sürecim ve tüm insanların hayatına dokunuş serüvenimle de ilgili."

 "Filmde iki kadının dünyası birleşiyor; doğuşu ve yaşamdan beslenip, yaratım mücadelesinde var ettikleriyle ilham kaynağı olan yazar Eylem'in dünyası, Ornella'nın canlandırdığı tüm kadınları ve insanları temsil eden karakterin dünyasına ışık tutuyor.”

 Eylem Tok, "Sintiyagenda'nın yayınlanması benim için özel bir tecrübe, herkese özellikle de kadınlara her gün eşlik edecek bir sırdaş, hayatın iniş çıkışlarına şahit ve ortak olacak bir arkadaş. Filmde de bu duyguların peşinden gittik ve özel bir çekim gerçekleştirdik."  ifadelerini kullandı. 

Çarpıcı görsel dünyasıyla dikkat çeken film, şu an post prodüksiyon aşamasında, film festival sürecine hazırlanırken aynı zamanda İstanbul ve Londra’da özel bir galayla seyirciyle buluşacak.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Traktör kazası: 1 ölü

Trafik kazası: 4 yaralı

Manisa FK, Amed Sportif Faaliyetler maçı hazırlıklarına başladı

Uydu tamircisi apartman boşluğuna düşerek hayatını kaybetti

Eşiyle kavga etti, otomobiliyle birlikte kendini ateşe verdi

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Ekrem Başkan Sahada: Yatırımlar Hız Kesmeden Devam Ediyor

2. GELENEKSEL DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ İZMİR BAYINDIR ÇIRPI’DA COŞKUYLA GERÇEKLEŞECEK

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Magazin 9.09.2022 00:40:00 1354 0
Tarih: 09.09.2022 00:40 Güncelleme: 09.09.2022 00:40
Haberi Sesli Oku

Magazin

Magazin Haberleri