Anahtar Kelimeler: 0

EVLİLER BEKARLARDAN DAHA MUTLU

 

MANİSA - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdürü Mehmet Akyol, "Yaşam Memnuniyeti" araştırmasında Türkiye'de 18 ve daha yukarı yaştaki bireylerin yüzde 62,1'inin kendini mutlu olarak ifade ettiğini bildirdi. Akyol, 2011 yılında evli bireylerin yüzde 65,5'i mutluyken evli olmayanlarda bu oranın yüzde 52,9 olduğunu aktardı.

 

TÜİK Bölge Müdürü Akyol, yaptığı açıklamada 2010 yılında bireylerin yüzde 61,2'si kendini mutlu, yüzde 10,7'si mutsuz olarak ifade ederken 2011'de mutlu oranının yüzde 62,1'e yükseldiğini, mutsuz oranınınsa yüzde 9,9'a düştüğünü belirtti. Aynı yıl kadınlarda mutluluk oranının yüzde 64,6, erkeklerde 59,5 olduğunu söyledi.

 

Yaş gruplarına göre de mutluluk seviyesiz değiştiğini vurgulayan Mehmet Akyol, "18-24 yaş grubundaki bireylerde mutluluk oranı yüzde 69,5'ken 65 ve daha yukarı yaştakilerde yüzde 57,8'e düşüyor. Eğitim düzeyi arttıkça mutluluk da artmakta. 2011 yılında ilkokul mezunu olanlarda mutluluk oranı yüzde 61,1'ken yüksekokul ya da fakülte mezunlarında yüzde 66,7'ye yükseliyor." dedi.

 

Bireyleri en çok, aileleri ve sağlıklı olmanın mutlu ettiğini dile getiren Akyol, "Kendilerini en çok ailenin mutlu ettiğini ifade edenlerin oranı yüzde 73,8 iken kendilerini en çok sağlıklı olmanın mutlu ettiğini ifade edenlerin oranı yüzde 72,8'dir. Kendi geleceklerinden Umutlu olan bireylerin oranı yüzde 75,2. Kadınların yüzde 74,9'u, erkeklerinse yüzde 75,5'i kendi geleceklerinden Umutlu olduklarını belirtiyor." şeklinde konuştu.

 

Bireylerin daha ucuz ürünler almaya başladığını belirten aktaran Akyol, şöyle devam etti: "Ekonomik gelişmeler karşısında bireylerin yüzde 54,2'si 2010 yılında daha ucuz ürün tükettiğini belirtirken 2011 yılında bu oran yüzde 55,7'ye yükselmiştir. Buna karşılık 2011 yılında bireylerin yüzde 32,3'ü borçlanmış, yüzde 26'sı tasarruflarında azalma olduğunu ifade etmiştir."

 

TÜİK Manisa Bölge Müdür Akyol, Yaşam Memnuniyeti araştırmasının amacının, Türkiye'deki bireylerin öznel mutluluk algılamasını, sağlık, sosyal güvenlik, örgün eğitim, çalışma hayatı, gelir, kişisel güvenlik ve adalet hizmetleri, kişisel gelişim gibi temel yaşam alanlarındaki memnuniyetlerini ölçmek ve zaman içinde değişimlerini takip etmek olduğunu sözlerine ekledi.

 

Haber Merkezi

 



S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

Manisa'da vahşet: Çocukların önünde köpeği katletti

Saruhanlı Belediyesi’nden Kadınlara Mamografi Ulaşım Desteği

DEMREMİN MERKEZ ÜSSÜ IŞIKLAR MAHALLESİ MUHTARI, “OLUMSUZ BİR DURUM YOK”

Saruhanlı’da engelli bireylerin ailelerine yönelik eğitim programı düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

‘Uçan Yol'da feci kaza: 1'i ağır 3 yaralı

Otomobil şarampole devrilip takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

İki katlı ev yangında küle döndü: Karı-koca dumandan etkilendi

5. kattan asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
9.03.2012 17:56:30 705 0
Tarih: 09.03.2012 17:56 Güncelleme: 09.03.2012 17:56
Haberi Sesli Oku