Anahtar Kelimeler: 0

Kedinin Ağzından Kurtardığı Kuş

Onun En Büyük Hobisi Haline Geldi

EVİNİN ÇATI KATINI KUŞ BAHÇESİNE ÇEVİRDİ

 

SARUHANLI – Saruhanlı’da 2 yıl önce bir kedinin ağzından kurtarıp tedavi ettirdiği muhabbet kuşunun bakımını üstlenen Rıza Yaşar (36) bir süre sonra kuşçuluğa merak salınca evinin çatı katını kuş bahçesine çevirdi.

 

Saruhanlı’da Cengiz Topel Mahallesinde yaşayan evli 3 çocuk babası Rıza Yaşar, 2 yıl öncesine kadar kuşlara ilgi duymadığını, sonra gelişen olaylar karşısında muhabbet kuşu üreticiliğinin kendisinde hobi haline geldiğini belirtti.

 

Oturduğu evin çatı katındaki odada 80 kuşa bakan Yaşar, muhabbet kuşu üreticiliğine başlayışının hikayesini şöyle anlattı;

 

“2 yıl önce mahallede dolaşırken bir kedinin ağzında çırpınan bir kuş gördüm. Uzun süren kovalama sonunda kediyi yakalayıp kuşu ağzından kurtardım. Yaralı haldeki muhabbet kuşunu ilçedeki bir veterinere götürüp tedavi ettirdim. Sonra o kuşu eve getirip bakmaya başladım. Sahibi çıkar diye birkaç gün bekledim, sordum soruşturdum. Arayan soran olmayınca kuşa ben sahip çıktım.

 

Kuş dişi olduğu için bir süre sonra ona bir eş aramaya başladık. Birkaç gün sonra da erkek bir muhabbet kuşu bulup getirdim. İkisi bir kafeste yaşamaya başladı. Zamanla bende merak oluştu. Yeni kuşlar satın aldım. Doğup üreyenlerde oldu. Şu an 40 kafeste 80 kuşa bakıyorum. Bundan büyük keyif alıyorum. Kuşçuluk bende vazgeçilmez bir hobi haline geldi.”

 

Yaşar, iyileşip yaşama tutunmasını sağladığı muhabbet kuşunu, aylar sonra çok sevdiği bir arkadaşına hediye ettiğini söyledi.

 

 - 24 Saat Müzik Dinliyorlar -

 

Kuşların bakımını yapmaktan keyif aldığını belirten Yaşar, kuşları yem ve çeşitli gıdalardan hazırladığı mama ile beslediğini, kuşların strese girmelerini önlemek için de onlara radyodan 24 saat müzik dinlettiğini kaydetti.

 

Geçmişte böyle bir hevesinin olmadığını, ancak 2 yıldan bu yana çalıştığı işyerinden arta kalan zamanını kuşlarının yanında geçirdiğini anlatan Rıza Yaşar, “Çok güzel bir duygu, kuşların yanında stres atıyorum. Onların sesi bana huzur veriyor” diye konuştu.

 

Muammer Kökcüoğlu



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
22.02.2013 17:09:23 457 0

Tarih: 22.02.2013 17:09
Haberi Sesli Oku
26.04.2025 09:13:00