SARUHANLI - Medipol Mega Üniversite Hastanesi Diş Tedavi Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Özge Gürbüz, “Piyasada satılan evde diş beyazlatma ürünlerine itibar etmeyin. Evde yapacağınız yanlış uygulama ya da kullandığınız yanlış ürün ağız ve diş sağlığınızı bozabilir.” uyarısında bulundu.

Gürbüz, diş beyazlatma işlemine (Bleaching) ilişkin yaptığı açıklamada, diş beyazlatma işleminin hekim kontrolünde yapıldığında dişlere herhangi bir zarar vermediğini belirterek, bilimsel çalışmaların da bunu desteklediğini, yalnızca işlem sonrası bazı durumlarda az bir miktar hassasiyet yaşanabileceğini bildirdi.

İşleme engel herhangi bir diş ve diş eti hastalığı olmayan herkese diş beyazlatma tedavisinin uygulanabileceğini belirten Gürbüz, “Beyazlatma öncesi mutlaka diş hekiminiz sizi muayene etmeli. Beyazlatıcı ajanın uygulanabilmesi için dişlerinizde çürük, diş eti çekilmesi, hassasiyet gibi herhangi bir engel bulunmaması gerekiyor. Beyazlatma işlemine uygun bulunan herkes diş beyazlatma işlemi yaptırabilir.” ifadelerini kullandı.

- 'Sıklıkla beyazlık yaklaşık 2 ila 3 yıl sürer'

Gürbüz, diş beyazlatma işleminin, uygun pozisyonda, formlarda ve renk problemleri dışında herhangi bir diş ya da diş eti kaynaklı problemi olmayan dişlerde uygulandığı sürece ağrı duyulmaksızın geçen bir tedavi süreci olduğuna işaret ederek, 'Bu kriterlere uygun dişlere beyazlatma işlemi yapılmasına rağmen zaman zaman diş yapısı sebebiyle işlem sırasında veya sonrasında birkaç gün hassasiyet duyabilirsiniz. Bu hassasiyet kendiliğinden de geçebileceği gibi hassasiyet giderici jellerle hastaların sıkıntıları kısa sürede giderilebilir.' değerlendirmesinde bulundu.

Piyasada satılan evde diş beyazlatma ürünlerine itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayan Gürbüz, 'Evde yapacağınız yanlış uygulama ya da kullandığınız yanlış ürün ağız ve diş sağlığınızı bozabilir. İnci gibi beyaz dişlerle daha güzel bir gülümseme için diş rengi doğuştan koyu ya da sonradan rengi sararan dişlere uygulanan beyazlatma işlemini (Bleaching) bu alanda uzman hekim kontrolünde yaptırmalısınız.” ifadelerini kullandı.

Gürbüz, dişlerin beyazlığının kalıcılık süresinin birçok faktöre bağlı olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

“Diş beyazlatma işleminin kalıcı olması, kişinin diş yüzeyinin pürüzsüz olup olmamasına, tükürük yapısına, çay, kahve, renkli içecekler ve sigara tüketimine, dişlerine özen gösterip göstermemesine bağlı olarak değişiklik gösterir. Sıklıkla beyazlık yaklaşık 2 ila 3 yıl sürer. Beyazlatma işleminden sonra hastalarımızın yaklaşık 1 hafta kadar hastadan çay, kahve ve şarap gibi renkli gıdalardan uzak durmasını ve sigara kullanıyorsa da en aza indirmesini istiyoruz. Mümkünse sigarayı tamamen bırakmalı. Bu önlemleri alarak dişlerinizin beyazlığını daha uzun süre koruyabilirsiniz.”



ŞEHZADELER BELEDİYESİ’NDEN TELEFON FOTOĞRAFÇILIĞI EĞİTİMİ

Minik Voleybolcular Başarı Belgelerini Başkan Çetin Akın’dan Aldı

Sulama kanalına devrilen traktörün sürücüsü hayatını kaybetti

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Kazada ölen kuzenler gözyaşlarıyla toprağa verildi

Salihli'de Şehit Olcay Arı 30. yılında unutulmadı

Gönüllü gençler üzüm kesti, üretimi yerinde öğrendi

Minibüs ile otomobil çarpıştı: 11 yaralı

Sahte araç kiralama ilanları ile 1 milyon TL’lik vurgun yaptılar

Turgutlu'da feci kaza: İki kuzen hayatını kaybetti

Türk moda endüstrisi, Moskova’daki BRICS+ Zirvesi’nde sahne alıyor

Masterchef’te ana kadroya giren isim belli oldu

İşçi servisi ağaca çarptı: 8 yaralı

MASKİ çalışanı intihar etti

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

SOLOTÜRK'ten Demirci'de muhteşem gösteri

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 5.01.2022 04:45:00 772 0

Tarih: 05.01.2022 04:45 Güncelleme: 05.01.2022 04:45
Haberi Sesli Oku
28.08.2025 09:05:00