SARUHANLI - Ege Üniversitesi’nde (EÜ)  “Bireyselleştirilmiş Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi” kuruldu. Bireyselleştirilmiş Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulması ile birlikte EÜ bünyesinde uygulama ve araştırma merkezi sayısı 40 oldu.

Ege Üniversitesi Rektörlüğünün  "Bireyselleştirilmiş Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi"nin kurulmasına ilişkin talebi, Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından kabul edildi.  Merkez Yönetmeliği Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversitelerin vazgeçilmez birimlerinden olan araştırma ve uygulama merkezlerinin disiplinler arası bir misyon üstlendiklerini,  en önemli amaçlarının ise toplumsal ihtiyaçları ve sorunları belirlemek ve bu doğrultuda çözümler üretmek olduğunu ifade etti.   Rektör Prof. Dr. Budak, “Üniversitemizin kısa vadedeki en önemli hedefi, adını araştırma üniversiteleri arasına yazdırmaktır. Bir diğer vazgeçilmez hedefi ise dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında yer almaktır.  Göreve başladığımızda belirlediğimiz yol haritası ve uygulamaya koyduğumuz planlarımız doğrultusunda her iki amacımıza ulaşmak için yoğun bir gayretle çalışıyoruz.  Bu kapsamda yaptığımız çalışmalarla pek çok yeni akademik ve idari birimi üniversitemize kazandırdık. Bireyselleştirilmiş Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezimizin kurulması ile birlikte EÜ bünyesinde uygulama ve araştırma merkezi sayısı 40’a ulaştı. Merkezi; bireyselleştirilmiş tıp araştırma ve uygulama alanında bilimsel araştırma ve eğitim ile  üniversite-sanayi işbirliği hedefli ilaç uygulama ve araştırma faaliyetlerinin, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörün bireyselleştirilmiş tedaviler hakkında ihtiyaç duyduğu eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin sunulması, çok odaklı faaliyetlerin yürütülmesi ve  lisansüstü eğitim programlarına destek verilmesi amacıyla kurduk” dedi.

MERKEZİN FAALİYET ALANLARI

Öncelikli olarak bireyselleştirilmiş tanı, tarama, önleme ve tedavi ile bunların araştırılması açısından önemli yeni biyolojik hedeflerin tanımlanması odaklı eğitim, araştırma, uygulama faaliyetlerini sürdürmeyi hedefleyen Merkez;   ulusal ve uluslararası alanda bireyselleştirilmiş tıp konusunda akademik, toplumsal ve sektörel araştırma ve işbirliği faaliyetleri yürütecek.  Hedefleyici tedaviler, immünoterapiler ve gen tedavileri uygulama ve araştırma alanında, yeni ilaç biyolojik hedefleri, yeni testler ve analiz tekniklerini araştırmak ve bunları uygulamanın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör tarafından yürütülen Ar-Ge veya ticari faaliyetler için öngörülen analiz ve ölçümleri yapacak. Ayrıca hedefleyici tedaviler ilaç geliştirme konusundaki araştırmalara ve uygulamalara destek olacak. Bireyselleştirilmiş tıp ile ilgili kongre, panel, seminer, konferans ve kurslar düzenleyecek, toplumu bireyselleştirilmiş tedaviler ve bunların geliştirilmesi, araştırılması konusunda bilgilendirecek. Ülkemizde özellikle kanser tedavisinde yeni hedefleyici ilaçların geliştirilip üretilmesi bilincinin yaratılması konusunda faaliyetlerde bulunacak. Özellikle kanser tedavisi, genetik hastalık ile ilgili tedavileri uygulayan kliniklerde mevcut tedavilere direnç gelişmesi, yeni genetik mutasyonların tanımlanması ve bu değişikliklerin klinik uygulamaya nasıl yansıdığının belirlenmesine yönelik translasyonel çalışmalara altyapı oluşturacak olan merkez bu çalışmalarda yer alabilecek nitelikli araştırmacılar yetiştirilmesine de katkı sağlayacak.



Çocukluk arkadaşını kız meselesi nedeniyle çıkan tartışmada silahla vurarak öldürdü.

Çocukluk arkadaşını silahla vurdu! Kız meselesi kanlı bitti!

Soma ilçesinde kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan gölette balık ölümlerinin önüne geçmek için kurumlar seferber oldu.

Balıklar ölmesin diye zamanla yarıştılar

Spor Toto Minikler Türkiye Judo Şampiyonası, Mardin’de 72 ilden gelen bin 344 sporcunun katılımıyla Artuklu Yeni Spor Salonu’nda yapıldı.

Salihlili judocular Erel ve Madan, Mardin’de şampiyon oldu

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: "Özellikle gençlerimizde ve kadınlarımızda sigara kullanım oranları artmaya başladı"

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Berber oldukları öğrenilen iki arkadaş araçlarının yanında başlarından vurulmuş halde ölü bulundu.

Tüyler ürperten olay! İki genç başlarından vurulmuş halde ölü bulundu

Dizi ve sinema filmi setlerinde başlayan 15 yıllık dostluklarını, Kulyas 2 isimli korku tarzındaki sinema filminde oyunculuklarıyla taçlandırdı.

MUHTEŞEM İKİLİ KULYAS 2'DE

Sağnak Serra Kalaycı 200 metre karışık, 100 metre ve 200 metre sırtüstünde ikinci.

Yunusemreli yüzücüler SEM yarışlarında göz doldurdu

Meme kanseri tanısı konulan 88 yaşındaki bir hastaya, anestezi verilmeden, palyatif tedavi amacıyla mikrodalga ablasyon işlemi başarıyla uygulandı.

O hastanede ilk kez uygulandı

"Hastalarımız tahlil hizmetine çok hızlı ulaşabiliyor"

Menemen'de hastane konforunda poliklinik

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Özel Aliağa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görev yapan eğitmenlere teşekkür sertifikası takdim etti.

Aliağa’da engelleri aşan eğitim

Alaşehir'de 2 bin 903 kök kenevir ve 8 kilo 820 gram kubar esrar ele geçirildi.

Alaşehir'de yasa dışı kenevir ekimine jandarma darbesi

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Yaşayan İnsan Hazinesi - Kültürel Miras Taşıyıcısı Hayri Dev'i ölümünün 7. yılında saygı, hürmet ve özlemle anıyoruz" dedi.

Başkan Arslan vefatının 7. yılında Hayri Devi unutmadı

Kemalpaşa ilçesinde bakım ve onarım çalışması sırasında elektrik akımına kapılan genç işçi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Elektrik akımına kapılan genç işçi hayatını kaybetti

Özge Ceren Deniz ile İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybettiği olaya ilişkin davaoa sanık sayısı 45’e yükseldi.

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Belediye İş 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Atalay: "Cemil Başkan baskıyla, tehditle bizleri eline almaya çalışıyor"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkartılan işçilerin eylemi 9'uncu gününde sürüyor

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 13.04.2020 10:47:00 559 0

Tarih: 13.04.2020 10:47 Güncelleme: 13.04.2020 10:47
Haberi Sesli Oku
18.07.2025 16:54:00