Tarih: 05.10.2021 10:39

EÜ Su Ürünleri Fakültesinin paydaşı olduğu projeye anlamlı ödül

Facebook Twitter Linked-in

SARUHANLI - Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinin de paydaşı olduğu “Elimin Emeği Torunlar İçin” projesi Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Karşılıksız Hizmet Ödülleri kapsamında “Jüri Özel Ödülü”ne layık görüldü.

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi,  Urla Kaymakamlığı,  Urla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanan Türk Kızılay Urla’nın “Elimin Emeği Torunlar İçin” projesi; EÜ Su Ürünleri Avlanma ve İşleme Teknolojisi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Gülnur Metin,  Urla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü eğitmenleri Belma Emeç, Aynur Ünsel,  Metin Saltık’ın destekleri, Tansev Oktay ve Nebile Aktaş’ın koordinatörlüğünde hazırlandı. Proje, Gönüllü Kuruluşlar Karşılıksız Hizmet Ödülleri kapsamında “Jüri Özel Ödülü” aldı.

Farklı gönüllü kuruluş ve kişilerin destekleri ile hazırlanan projede, yaşlılığın üretmemek anlamına gelmediği vurgulanarak toplumda farkındalığın yaratılması amaçlanıyor. Proje ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Metin, “Özellikle  pandemi sürecinde sürekli evde yaşayarak toplumsal dışlanma etkisine maruz kalan yaşlılarımız yaşamın içine alındıkça sosyalleşecekler. Sosyalleşmiş bireyler haline gelerek kendilerini tanımlamaları ve özgüvenlerinin artması, toplumsal uyumu artan sorunlu bireylerin gönüllü etkinliklere katılımının artması, sıkışmışlık duygusundan mümkün olduğunca uzaklaşarak yaşam içinde yer almaları, yaşlılarımızın sandıklarındaki mucizevi el işlerinin yüzeye çıkarılarak genç kuşaklara öğretilmesi doğru ve disiplinli kültür aktarımını sağlayacaktır. Temel hedef yaşlılar ile gençler arasında bağ kurmak olduğundan bu anlamda proje sürekli gündemde olabilecektir” dedi.

Projede özellikle pandemi sürecinden etkilenen 65 yaş üstü kadınların sosyal yaşamda daha faal olmaları ve üretim süreçlerine katılmaları hedefleniyor. Proje kapsamında yaşlılar el işi ürünlerinin üretim sürecini genç kuşaklara aktaracak ve bu şekilde sosyal hayata entegrasyonları sağlanacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —