SARUHANLI - Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile EÜ Sanat ve Tasarım Topluluğu ortaklığında başlatılan Sosyal Sorumluluk Projesinin ilk etkinliği, Tire Karateke Bayır İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Üniversite öğrencilerini minik öğrencilerle buluşturan etkinlik, Tire Karateke Köyü halkı tarafından da ilgiyle karşılandı.

Etkinlikte, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin öğrencileri ve öğretim üyeleri tarafından tasarlanan desenler, ilkokul öğrencileriyle birlikte okul duvarlarına çizildi. Geleceğin bilim insanlarının uzaya olan sevgisini sınıf duvarlarına, doğa ve hayvan sevgisini ise okulun dış duvarına resmeden öğrenciler keyifli bir gün geçirdiler.

Etkinliğin gerçekleştirilmesinde önemli katkıları olan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin öğretim üyeleri “Öğrencilerimizin, minik öğrencilerimizle sanat dolu bir gün geçirmeleri bizleri gururlandırdı. Başlattığımız bu proje ile İzmir’in dağ köylerinde yer alan okullara gitmeyi planlamaktayız. Öğrencilerimizin ilgisi ve hevesi bizleri heyecanlandırıyor. Köy okullarındaki öğrencilerin hayatına sanatla dokunmak bizler için çok anlamlı. Bu yüzden kırsaldaki okulları renklendirmek, sanatsal tasarım çalışmalarını gerçekleştirmek istiyoruz” diyerek duygularını dile getirdiler.

Öğrencilerin yaratıcılıklarının gelişimine katkı sunmayı ve sosyal farkındalık kazanmalarını amaçlayan etkinlik; Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından hazırlanan hediyelerin minik öğrencilere takdim edilmesi ile sona erdi.



Alaşehir'deevde yangını: 1 kişi hayatını kaybetti

Yağış bereketi barajı doldurdu… Balıkçının yüzü güldü!

OKUL GÜVENLİĞİ, DİSİPLİN VE VELİ SORUMLULUĞU HAKKINDA GENEL TALİMAT VE DUYURU

SARUHANLI’DA EĞİTİM VE GÜVENLİK MASAYA YATIRILDI

Magnesia FK'nın yıldız golcüsü Yasin Deniz Er Galatasaray'da!..

Polis memurunun kızı babasına ait silahla kendini vurdu

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 26.12.2019 11:46:00 0
Tarih: 26.12.2019 11:46 Güncelleme: 26.12.2019 11:46
Haberi Sesli Oku