SARUHANLI - Son üç yılda Üniversite-Sanayi işbirliği adına önemli adımlar atan Ege Üniversitesi (EÜ), hem İzmir’de hem de Ege Bölgesi’nde yer alan sanayi kuruluşlarının çalışmalarına bilimsel katkı sunmaya devam ediyor. EÜ, “Üniversite-Sanayi İşbirlikli Projeler” kapsamında bünyesinde bulunan alanında yetkin akademisyenler aracılığı ile sanayi kuruluşlarına danışmanlık hizmeti veriyor. Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Teknoloji Transfer Ofisi (EBİLTEM-TTO) bünyesinde kayıt altında olan 71 danışmanlık projesi ile EÜ, geniş bir yelpazede sanayi ile bilimi buluşturuyor.

Üniversitede üretilen bilginin sanayi ile buluşmasının kalkınma için çok önemli olduğunu söyleyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Göreve geldiğimiz günden itibaren kentimizdeki ve bölgemizdeki sanayi kuruluşları ve STK’lar ile birebir temas halinde bulunduk. Organize sanayi bölgelerimize ziyaretler gerçekleştirdik. Sanayi ve ticaret odalarımızın üst düzey temsilcilerini üniversitemizde ağırlayarak bölgemizin sorunlarına yönelik çözümler üretmeye çalıştık. Bilginin katma değerli ürüne dönüşmesi adına çalışmalar yaptık. Çeşitli projelerle sanayicilerimize danışmanlık hizmetleri sunuyoruz. Ülkemizin ekonomik kalkınma sürecine daha fazla nasıl katkı sağlayabileceğimizi tartışıyoruz” diye konuştu.

Pek çok alanda danışmanlık yapılıyor

Ege Üniversitesinin bünyesinde pek çok disiplinden yetkin akademisyenlerin bulunduğunu belirten Rektör Budak, “Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden birisiyiz. Üniversitemizde her alandan uzman akademisyenlerimiz var. Bu kapsamda; sağlık, tıbbi cihazlar, aşı, eczacılık, gıda, tekstil, bilişim, yapay zekâ, hammadde, ziraat, kimya, makine ve cihaz, otomotiv, çevre düzenlemesi, katı ve sıvı atıkların değerlendirilmesi, yapı ve inşaat, spor, su ürünleri gibi çok geniş bir yelpazede sanayicilerimize danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Ege Üniversitesi olarak bilimin ışığında üreticilerimize yol göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.



Manisa’nın mobil mamografi aracı Türkiye birincisi oldu

4 yaşındaki Yusuf 350 metrelik Darkale Kanyonu'nu geçti

Düğüne geç kalana sulu ceza

Lütfiye Mahallesi Sakinlerine önemli duyuru!..

Çiftlik Kadın Yaşam Merkezi’nde kurslar başladı

Saruhanlı’da Vefat…

5 kardeşin öldüğü yangında anne hakkında karar

İki ölümlü kazanın sürücüleri tutuklandı

Jandarmadan kaçak kazıya suçüstü

Meyve yüklü tır devrildi

Silahlı kavga: 1 yaralı

Parkta kanlı tartışma: 5 yerinden bıçaklandı

Husumetli iki grup arasında silahlı kavga: 3 yaralı

Tarlada el bombası bulundu

EKREM BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Asırlık borsa, yeni yüzyılın binasının temelini dualarla attı

Somaspor kötü gidişatı durdurmak istiyor

Odun ateşinde 50 yıllık gelenek

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü Projesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kafede Bıçaklı Saldırı: Yaralı Cep Telefonunu Bırakmadı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 9.09.2020 11:07:00 5862 0
Tarih: 09.09.2020 11:07 Güncelleme: 09.09.2020 11:07
Haberi Sesli Oku