SARUHANLI - Son üç yılda Üniversite-Sanayi işbirliği adına önemli adımlar atan Ege Üniversitesi (EÜ), hem İzmir’de hem de Ege Bölgesi’nde yer alan sanayi kuruluşlarının çalışmalarına bilimsel katkı sunmaya devam ediyor. EÜ, “Üniversite-Sanayi İşbirlikli Projeler” kapsamında bünyesinde bulunan alanında yetkin akademisyenler aracılığı ile sanayi kuruluşlarına danışmanlık hizmeti veriyor. Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Teknoloji Transfer Ofisi (EBİLTEM-TTO) bünyesinde kayıt altında olan 71 danışmanlık projesi ile EÜ, geniş bir yelpazede sanayi ile bilimi buluşturuyor.

Üniversitede üretilen bilginin sanayi ile buluşmasının kalkınma için çok önemli olduğunu söyleyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Göreve geldiğimiz günden itibaren kentimizdeki ve bölgemizdeki sanayi kuruluşları ve STK’lar ile birebir temas halinde bulunduk. Organize sanayi bölgelerimize ziyaretler gerçekleştirdik. Sanayi ve ticaret odalarımızın üst düzey temsilcilerini üniversitemizde ağırlayarak bölgemizin sorunlarına yönelik çözümler üretmeye çalıştık. Bilginin katma değerli ürüne dönüşmesi adına çalışmalar yaptık. Çeşitli projelerle sanayicilerimize danışmanlık hizmetleri sunuyoruz. Ülkemizin ekonomik kalkınma sürecine daha fazla nasıl katkı sağlayabileceğimizi tartışıyoruz” diye konuştu.

Pek çok alanda danışmanlık yapılıyor

Ege Üniversitesinin bünyesinde pek çok disiplinden yetkin akademisyenlerin bulunduğunu belirten Rektör Budak, “Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden birisiyiz. Üniversitemizde her alandan uzman akademisyenlerimiz var. Bu kapsamda; sağlık, tıbbi cihazlar, aşı, eczacılık, gıda, tekstil, bilişim, yapay zekâ, hammadde, ziraat, kimya, makine ve cihaz, otomotiv, çevre düzenlemesi, katı ve sıvı atıkların değerlendirilmesi, yapı ve inşaat, spor, su ürünleri gibi çok geniş bir yelpazede sanayicilerimize danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Ege Üniversitesi olarak bilimin ışığında üreticilerimize yol göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.



Manisa'da terörle mücadele kapsamında 65 kişi tutuklandı

Manisa'da yılbaşı süresince 6 bin 904 personel görev yapacak

Kendisinden haber alınamayan kadın evde ölü bulundu

5 araçlı zincirleme trafik kazasında yaralanan sürücü kurtarılmadı

Yem kırma makinesinde çalışma yapan 26 yaşındaki genç şafta takılması sonucu öldü

Saruhanlı trafik kazası: 3 Yaralı

Çalınan koyunlar, jandarma tarafından bulundu

CHP Genel Başkanı Özel, Şehzadeler Belediyesini ziyaret etti

Apartmandan ayakkabı hırsızlığı kameraya yansıdı

Genç kardeşlerden Sarıgöl ekonomisine 700 bin fidan hamlesi

Manisa'da motosiklet denetimlerinde 1,8 milyon TL ceza

Genç güreşçiler Manisa’da mindere çıktı

Manisa Kent Konseyi 2026’ya "Katılımcı ve güçlü Manisa" hedefiyle yürüyor

Boşanma aşamasındaki eşini sokak ortasında öldürdü

SARUHANLI’DA VEFAT…

Turgutlu Belediyespor Potada ve Filede Yılı Galibiyetle Kapattı

Cinayette sanık için ağırlaştırılmış müebbet talebi

Otomobil park halindeki tırın dorsesine çarptı: 1 ölü 1 yaralı

61 yıl hapis cezası bulunan 'suç makinesi' yakalandı

Ehliyet sınavında kalp krizi geçiren aday hayatını kaybetti

İzmir Doğal Yaşam Parkı’na siyah jaguar ve bozayı geldi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 9.09.2020 11:07:00 5919 0
Tarih: 09.09.2020 11:07 Güncelleme: 09.09.2020 11:07
Haberi Sesli Oku