SAĞLIK - Uzmanlar, et yemeklerinin bir bardak portakal suyuyla tüketin uyarısında bulundu.

Uzmanlar; ette bulunan vitamin ve minerallerin, C vitamini ile birlikte tüketilmesi halinde vücut tarafından daha çok kullanıldığını hatırlatarak, etin yanında bir bardak portakal suyunun ihmal edilmemesini söyledi.

Etlerin özellikle iyi kaliteli protein kaynağı olduğunu belirten uzmanlar, demir, B12 vitamini ve çinko içerdiği için insan beslenmesinde önemli yer tuttuğunu söylüyor. Kırmızı et, portakal suyu gibi C vitamini yönünden zengin içecekler ile birlikte tüketildiğinde ette bulunan faydalı besin öğelerinin vücutta kullanımı artıyor. Bu nedenle uzmanlar, et tüketirken yanında bir bardak portakal suyu içilmesinin önemine dikkat çekti.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, “C vitamini et grubunda yer alan demirin, A ve B vitaminlerinin vücutta daha elverişli olarak kullanılmalarında gerekli olan önemli bir vitamindir. Ette yoğun olarak bulunan amino asitlerden tirozin ve triptofanın metabolizması için de C vitamini gereklidir” dedi.

İnanç, etin içerdiği besin öğelerinin vücutta kullanımının daha iyi olabilmesi için aynı öğünde diğer besinlerle birlikte alınması gerektiğini söylerken, et tüketilirken yanında C vitamini içeren portakal suyunun içilmesine dikkat çekti.



S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

Manisa'da vahşet: Çocukların önünde köpeği katletti

Saruhanlı Belediyesi’nden Kadınlara Mamografi Ulaşım Desteği

DEMREMİN MERKEZ ÜSSÜ IŞIKLAR MAHALLESİ MUHTARI, “OLUMSUZ BİR DURUM YOK”

Saruhanlı’da engelli bireylerin ailelerine yönelik eğitim programı düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

‘Uçan Yol'da feci kaza: 1'i ağır 3 yaralı

Otomobil şarampole devrilip takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

İki katlı ev yangında küle döndü: Karı-koca dumandan etkilendi

5. kattan asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 19.11.2014 09:40:01 886 0
Tarih: 19.11.2014 09:40 Güncelleme: 19.11.2014 09:40
Haberi Sesli Oku