MANİSA - Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, perakende sektör yasasının bir an önce çıkması gerektiğini vurguladı. 
MESOB Başkanı Hasan Geriter, esnafın perakende sektör yasasının çıkmasını sabırsızlıkla beklediğini belirtti. Geriter, yasanın biran önce çıkması gerektiğini belirterek, sorunun iki dudak arasında olduğunu söyledi. Geriter bu yasanın çıkıp uygulanması gerektiğini dile getirerek, "Büyüklerimizden sadece şunu istiyoruz. AVM olmuş, olmamış zincir marketleri Avrupa bu sistem nasıl uygulanıyorsa, aynı sistemin Türkiye´de de uygulanması lazım. Avrupa bu işi çözmüş. Nasıl çözmüş? Bu tür marketlerin hangi saatlerde açılacağını, hangi saatlerde kapanacağını, cumartesi ve pazar günü tatil olduğunu, öğlen 12.00 ila 13.30 arasında kapalı olduğunu, akşam bu tür yerlerin saat 18.00´da kapalı olduğunu zaten belirtmişler ama ne yazık ki bu sistemi Türkiye´de başlatamadık? dedi. 
Türkiye´de 427 adet AVM diye bahsedilen büyük iş merkezlerinin bulunduğuna dikkat çeken Geriter, esas sıkıntının bu büyük AVM´lerle ilgili olmadığını kaydederek, asıl sıkıntının zincir marketlerle olduğunu belirtti. Geriter, ?Bu ABC zincir marketleri mahallelere kadar çıktı. Bu mantar gibi türeyerek en köşedeki mahalle bakkalını dahi sıkıntıya sokabilecek bir pozisyonda. Giyimden, kuşamdan, gıdadan aklınıza gelecek her şeyi baltalamış bir vaziyette. Böyle açılan bir yerde 67 tane iş kolumuzla beraber iş yerimizin de hayatına son veriyor. Manisa´da ve ilçelerinde açılan yerin etrafındaki işyerleri çok kısa bir süre içerisinde kapanıyor. Duyarsız değiliz. Bunun hem Manisa´da olduğu gibi hem de Ankara´da suratlı bir şekilde takibini yapıyoruz? diye konuştu. 



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 8.05.2018 10:54:40 650 0

Tarih: 08.05.2018 10:54
Haberi Sesli Oku
26.04.2025 09:13:00