Tarih: 17.07.2016 21:41

Esnaf Odası Başkanı Kenez Askeri Girişimi Şiddetle Kınadı

Facebook Twitter Linked-in

SARUHANLI - Saruhanlı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Emin Kenez askeri kalkışmayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ordudan bir grup askerin darbe girişimini kınadı.

Saruhanlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Emin Kenez ordudan bir grup askerin darbe girişimini şiddetle kınadığını belirtti.

Oda Başkanı Kenez yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;Ahiliğin kültürüyle yoğrulmuş olan Esnaf ve Sanatkârlar teşkilatlarının üyeleri olan Onurlu ve asil camiamız her zaman ülkemizin, milletimizin, askerimizin ve polisimizin bir ve beraber olmasının yanındadır. Elbette ki bu tür girişimler türk milleti olarak hepimize zarar vermektedir. Çünkü bunların niyeti yönetimi kesinlikle el koyma değil. Mukaddes ve aziz vatanımızı bölme ve parçalama girişimidir.

Şayet Siyasi yönetime el koyma niyetinde olsalardı. İstanbul´da köprülere havalimanına değil, Önce Ankara´da meclise, siyasilere, Genel başkanlara ve bakanlara müdahale etmeleri gerekirdi. Bu acı tecrübeyi milletimize yaşatanlar her kim olursa olsun demokrasiye inancımız gereği bedelini en ağır şeklide ödemelidirler. Umarım yaşananlar her ne kadar acı tablolar olsa da meşru bir demokrasinin kıymetini bilmemize yardımcı olur. Allahmız, bu millete bir daha böyle acı bir tecrübe yaşatmasın. Hepimizi korusun, kollasın. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Cumhuriyet ve Laiklik konusundaki hassasiyetinde ne kadar haklı olduğunu bir kez daha idrak etmiş bulunmaktayız.? 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —