MANİSA - MANİSA´da yaşayan eski hükümlü M.Ö. (39), ildeki denetimli serbestlik müdürlüğü ve İŞKUR´un desteğiyle serada çilek yetiştiriciliğine başladı.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı´na bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, eski hükümlüleri iş sahibi yapmak için eğitimler veriyor. Ayrıca eski hükümlülerin, İŞKUR´dan maddi destek almaları sağlanıyor. Bu kapsamda eski hükümlü, evli ve 2 çocuk babası M.Ö. de uygulamadan faydalandı. 6 ay önce tahliye olan M.Ö., Yunusemre ilçesi Yuntdağı bölgesindeki 510 metrekare alanda çilek serası kurdu. Çilek yetiştiriciliği yapılan bu bölgede, ürünün ilk kez serada yetiştirildiği belirtildi.

YILDA İKİ ÜRÜN

Sera sayesinde senede 2 sefer çilek almayı hedefleyen M.Ö., projenin yüzde 80´lik bir kısmının İŞKUR tarafından karşılandığını söyledi. Daha önce beyaz eşya üretimi yapan bir fabrikada işçi olarak çalıştığını belirten M.Ö., ilk kez kendi işinin patronu olduğunu ifade ederek, "Girişimcilik kursunu aldıktan sonra hibe programı için bir proje hazırlayıp, bölgede ilk olan çilek serası projemizi teslim ederek onayını aldık. Denetimli Serbestlik Bürosu ve İŞKUR ile beraber bu projeyi tamamladık. Projenin yüzde 80´e yakın masrafını İŞKUR ödedi. Bütün iskele sistemlerini, İŞKUR karşıladı" dedi. Çilek ekimini yaptıklarını, kış mevsimine girmeden ürünü toplamayı hedeflediklerini belirten M.Ö., ikinci hasadı ise 2019´un Nisan ayı ile Haziran ayı arasında almayı beklediklerini ifade etti.



SARUHANLI’DA VEFAT…

Mütevelli Mahallesi’nde Üreticilere Bitki Koruma Eğitimi

Kolcu Home Design & Yapı Saruhanlı’da Hizmete Açıldı

GÖRDES ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI’DA TANER BATUR GÜVEN TAZELEDİ

Saruhanlı Almış Şentürk MTAL “Okulum Temiz Belgesi”ni Gururla Aldı

SARUHANLI İÇİN METEOROLOJİK UYARI Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor

Manisa'da aşırı yağmurlardan istinat duvarı çöktü: 1 ölü

Saruhanlı’da Taşkın Riskine Karşı Önlem: Tahliye Kanalında Temizlik Çalışmaları Başlatıldı

Her Gün Birincilik! Saruhanlı’dan Badminton’da Büyük Gurur

Saruhanlı’da “Bir Dize, Bir Ezgi” Gecesi: Şiir ve Müziğin Kalplere Dokunduğu Buluşma

Miras kavgası nedeniyle kardeşini öldürüp kaçan zanlı ölü bulundu

SARUHANLI’DA VEFAT…

Koyuncu Mahallesi’nde Arazi Yolu Islah Çalışmaları Aralıksız Sürüyor

GÜLŞAH DURBAY’IN ADI ÇEKMEKÖY’DE ÇOCUKLARIN GELECEĞİNDE YAŞAYACAK

Şahin’den Net Mesaj: “Bu Tablo Güzel Günlerin Habercisi”

Çiftçimizin Yanındayız, Ulaşımı Kolaylaştırıyoruz

SARUHANLI’DA ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE EYLEM PLANI TOPLANTISI YAPILDI

Saruhanlı’nın Gururu Yıldız Kızlar İl Şampiyonu Oldu

Aşırı sürat ölüm getirdi

Çınaroba Mahallesi’ne Hayırlı Olsun: Sosyal Tesislere Yemek Pişirme Alanı Kazandırılıyor

Saruhanlı’da Vefat…

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 10.10.2018 12:48:58 822 0
Tarih: 10.10.2018 12:48 Güncelleme: 10.10.2018 12:48
Haberi Sesli Oku