Anahtar Kelimeler: Eski Başkan Adil Aygül görev

MANİSA - Manisa´da 1994-2004 yılları arasında Anavatan Partisi´nden iki dönem belediye başkanlığı yapan mimar Adil Aygül, kılınan cenaze namazının ardından dualar ve gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. 
Manisa´ya büyük hizmetleri bulunan ve 10 yıl boyunca belediye başkanlığı yapan mimar Adil Aygül, geçirdiği kalp krizi sonucu 4 Kasım Cumartesi günü sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Aygül için bugün öğle namazını müteakip Hatuniye Camii´nde cenaze töreni düzenlendi. Adil Aygül´ün eşi Çiğdem, çocukları Burak ve İpek taziyeleri kabul ederken, cenazeye siyasiler büyük ilgi gösterdi. Eşinin tabutu başında gözyaşlarına boğulan Çiğdem Aygül´ü yakınları teselli etti. Şehzadeler İlçe Müftüsü Mehmet Cesur´un kıldırdığı cenaze namazının ardından yüzlerce Manisalı tarafından Aygül´ün naaşı Kırtık Mezarlığı´nda dualarla defnedildi.
Aygül´ün cenaze törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eski Çevre Bakanı Rıza Akçalı, MHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, İsmail Bilen, Recai Berber, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, eski belediye başkanları, STK başkanları, akrabaları ve yüzlerce Manisalı katıldı.

Adil Aygül kimdir?
Adil Aygül, 1 Ocak 1949 yılında Meliha-Recep Aygül çiftinin oğlu olarak Manisa´da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Manisa´da tamamlayan Aygül, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Yüksek Okulunu bitirdi. 1986 yılında Anavatan Partisi´ne üye olan ve merkez ilçe teşkilatında ikinci başkanlık görevinde bulunan Aygül, 1994 seçimlerinde Anavatan Partisi´nden Manisa Belediye Başkanı oldu. Bu dönemde Ege Belediyeler Birliğinin başkan yardımcılığına seçilen Aygül, 5 yıllık görev süresinin ardından 1999 yerel seçimlerinde Manisalıların güvenoyuyla ikinci kez başkanlık görevine getirildi. Ege Belediyeler Birliğinde de başkan olan Aygül, iki dönem üst üste belediye başkanlığı yaptıktan sonra 2004 yerel seçimlerinde yine partisinden aday oldu ancak ikinci sırada kaldı. 4 kez Manisa Belediye Başkanlığına aday olan ve ikisinde kazanan Adil Aygül, 68 yaşında, evli ve 2 çocuk babasıydı.



Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 5.11.2017 15:25:52 673 0

Tarih: 05.11.2017 15:25

Haberi Sesli Oku