Anahtar Kelimeler: Eski Başkan Adil Aygül görev

MANİSA - Manisa´da 1994-2004 yılları arasında Anavatan Partisi´nden iki dönem belediye başkanlığı yapan mimar Adil Aygül, kılınan cenaze namazının ardından dualar ve gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. 
Manisa´ya büyük hizmetleri bulunan ve 10 yıl boyunca belediye başkanlığı yapan mimar Adil Aygül, geçirdiği kalp krizi sonucu 4 Kasım Cumartesi günü sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Aygül için bugün öğle namazını müteakip Hatuniye Camii´nde cenaze töreni düzenlendi. Adil Aygül´ün eşi Çiğdem, çocukları Burak ve İpek taziyeleri kabul ederken, cenazeye siyasiler büyük ilgi gösterdi. Eşinin tabutu başında gözyaşlarına boğulan Çiğdem Aygül´ü yakınları teselli etti. Şehzadeler İlçe Müftüsü Mehmet Cesur´un kıldırdığı cenaze namazının ardından yüzlerce Manisalı tarafından Aygül´ün naaşı Kırtık Mezarlığı´nda dualarla defnedildi.
Aygül´ün cenaze törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eski Çevre Bakanı Rıza Akçalı, MHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, İsmail Bilen, Recai Berber, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, eski belediye başkanları, STK başkanları, akrabaları ve yüzlerce Manisalı katıldı.

Adil Aygül kimdir?
Adil Aygül, 1 Ocak 1949 yılında Meliha-Recep Aygül çiftinin oğlu olarak Manisa´da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Manisa´da tamamlayan Aygül, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Yüksek Okulunu bitirdi. 1986 yılında Anavatan Partisi´ne üye olan ve merkez ilçe teşkilatında ikinci başkanlık görevinde bulunan Aygül, 1994 seçimlerinde Anavatan Partisi´nden Manisa Belediye Başkanı oldu. Bu dönemde Ege Belediyeler Birliğinin başkan yardımcılığına seçilen Aygül, 5 yıllık görev süresinin ardından 1999 yerel seçimlerinde Manisalıların güvenoyuyla ikinci kez başkanlık görevine getirildi. Ege Belediyeler Birliğinde de başkan olan Aygül, iki dönem üst üste belediye başkanlığı yaptıktan sonra 2004 yerel seçimlerinde yine partisinden aday oldu ancak ikinci sırada kaldı. 4 kez Manisa Belediye Başkanlığına aday olan ve ikisinde kazanan Adil Aygül, 68 yaşında, evli ve 2 çocuk babasıydı.



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Mahallelere Modern Giriş Tagı

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı'da tohum icmalleri askıya çıktı

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 5.11.2017 15:25:52 755 0

Tarih: 05.11.2017 15:25 Güncelleme: 05.11.2017 15:25
Haberi Sesli Oku
5.08.2025 17:41:00