GÜNDEM - Eşinin kendisini aldattığından şüphelenenler özel dedektiflere koşuyor.

Eşinden şüphelenenler soluğu özel dedektiflerde alıyor - Tıkla İzle

Dedefktifler, özel hayata müdahale edilmeksizin kamuya açık mekanlarda şüphelenilen eşleri, fotoğraf ve video kanalıyla görüntülüyor. Çekilen görüntü ve fotoğrafları bir dosya halinde takibi isteyen kişiye veren dedektif, böylelikle görevini tamamlamış oluyor.

Özel dedektiflik mesleğini anlatan Akçayel Dedektiflik firması yetkilisi Hakan Kara, ?Dedektif olmak için Türkiye´de bir yasa yok. Herkes dedektif olabilir. Yasa olarak baktığınızda öyle bir şey yok, ama eğitim olarak bu işi yapabilecek kapasitede olanlar genellikle emniyetten emekli olan, askeriyeden emekli olan kişilerdir. Bunun yanında bazı üniversiteler bu meslek üzerine eğitim vermeye başladılar. Buralardan çıkan mezunlar da staj yaparak, tecrübe kazanarak bu işi yapmaya başlıyorlar? dedi.

DEDEKTİF GİBİ DAVRANAN SAHTEKARLARA DİKKAT
Özel dedektifliğin yasal bir dayanağı olmaması sebebiyle sahtekarların da etrafta kol gezdiğini belirten Dedektif Kara, ?Bir defa bu işin yasal bir mevzuatı olmadığı için bu işin sahtekarlığı da yeterince var. Her sene zaten bir çok insan bu şekilde suç işledikleri için ceza alıyor. Çünkü yasal olarak neleri yapabileceklerini bilmedikleri için bazen aşırıya kaçıyorlar. O zaman da suç işlemiş oluyorlar. Bu meslekte dikkat etmesi gereken mesleği yapandan çok başvuran müşterilerdir. Müşterilerin kesinlikle dedektiflerin iş yerlerini görmeleri ve kurumsal bir kimliğe sahip olduğunu bilmeleri gerekir. Çünkü çok özel sırlarını anlatıyorlar ve bu sırlar çoğu kişide şantaja kadar gidebiliyor. Bu yüzden bu işi yaptırmak isteyen kişilerin çok dikkatli olmaları gerekiyor? şeklinde konuştu.

AMACIMIZ MAHKEMEYE DELİL SAĞLAMAK
Çiftlerin kendilerine başvurmaları için gerekenleri de anlatan Dedektif Hakan Kara, ?Bu işte bizim için eşlerin arasında resmi bir nikah olması şarttır. Bu işi bireysel takip olarak düşünürsek. Çünkü bizim amacımız boşanma davasında mahkemeye delil sağlamaktır. Magazin gazetelerine ek sağlamak veya kişilerin merakını gidermek değildir. Buna dikkat edilmesi gerekiyor. Bunun dışında kurumsal çalışmalar yapıyoruz. Haciz için adres tespiti, kayıpların bulunması, hacizli araçların bulunması gibi işler yapıyoruz. Benim tercihim kayıp çocukların bulunması oluyor. Çünkü bunun maddiyatla eşdeğer bir yanı yok. Ama talep olarak baktığınızda genellikle eşlerin takip edilmesi başvuruları geliyor. Ancak gerekli şartları yerine getirmedikleri için bunların çoğunu yapmıyoruz. Bu işleri almıyoruz? ifadelerini kullandı.



2 aylık bebeğin şüpheli ölümüne ilişkin 4 kişi gözaltına alındı

Sarıgöl’de 2025 yılı üzümleri dalında bekletip 2026'nın ilk günü hediye etti

Okul çıkışı sokak köpeklerinin saldırdığı Davut, yaralandı

Geleceğin savunma sanayi uzmanları Manisa’da yetişecek

Manisa’da alkol satışı ve sunumuna sıkı denetim

Gülşah Durbay'ın ismi Yunusemre'de yaşatılacak

Manisa Coğrafi İşarette 16'ncı sırada

MASKİ'de yangın tatbikatı

Saruhanlı’da Vefat…

Sındırgı yeni yıla da depremle girdi

Turgutlu'da 2 milyon avroluk soygun kamerada: Çelik kasayı metrelerce sürüklediler

SARUHANLI’DAKİ HİZMETLER TÖRENLE AÇILACAK

Saruhanlı’da Vefat…

Ulaşım Artık Daha Güvenli: Deliçay Yatağında Düzenleme Tamamlandı

Manisa'nın yüksek kesimlerinde kartpostallık kar manzaraları

Saruhanlı Belediyesi’nden 42 Mahalleye Plastik Masa Desteği

İstanbullu öğrenciler Turgutlulu şehit aileleri ve gazileri duygulandırdı

SALİHLİLİ MADEN TEKNİKERİ 35 YILDA İNANILMAZ BİR DOĞALTAŞ KOLEKSİYONUNA SAHİP OLDU

ESTETİK ÖDÜLLERİNDE ÜNLÜ AKINI

İlginç iddia: Ankara'da yaşayan kadın, babasının Trump olduğunu iddia etti, dava açtı

Kontrolden çıkan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 28.02.2016 11:37:37 659 0
Tarih: 28.02.2016 11:37 Güncelleme: 28.02.2016 11:37
Haberi Sesli Oku