Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64

Eşi Vefat Etmiş 277 Kadına Maaş

Eşi Vefat Etmiş 277 Kadına Maaş

SARUHANLI - Saruhanlı İlçesinde, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakdi yardım programından 277 kadının faydalandığı bildirildi.

277 KADINA MAAŞ BAĞLANDI

 

SARUHANLI - Saruhanlı İlçesinde, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakdi yardım programından 277 kadının faydalandığı bildirildi.

 

Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakdi yardım programı kapsamında ilçede 277 kadına 2 ayda bir 500 lira yardım verildiğini ifade etti.

 

Maaşların ihtiyaç sahibi kadınlara PTT üzerinden ulaştırıldığını dile getiren Otcu, maaş verilen kişilerde ihtiyaç sahibi ve yoksulluk şartının esas alındığını kaydetti.

 

2022 sayılı kanun kapsamında yaşlılık maaşı alan kadınların bu haktan yararlanamadığını anlatan Otcu, şu bilgileri aktardı;

 

“Yaşlılık maaşını iptal eden eşi vefat etmiş kadınlar, gerekli kriterleri taşıması halinde bu yardımdan faydalanabiliyor. Bu kriterin başında yardım talebinde bulunan kadının ikamet ettiği hanede çocuklarının soysal güvencesinin olmaması gerekiyor. Evde engelli aile bireyine baktığı için evde bakım ücreti alan kadınlar, bu imkandan faydalanamıyor. Ancak engelli pozisyonunda bulunan kadınlar yararlanabiliyor.”

 

Kaymakam Otcu, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakdi yardım programından faydalanmak isteyen ve gerekli şartları taşıyan kadınların Soysal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurabileceklerini söyledi.

 

Muammer Kökcüoğlu



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor