Anahtar Kelimeler: 0

277 KADINA MAAŞ BAĞLANDI

 

SARUHANLI - Saruhanlı İlçesinde, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakdi yardım programından 277 kadının faydalandığı bildirildi.

 

Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakdi yardım programı kapsamında ilçede 277 kadına 2 ayda bir 500 lira yardım verildiğini ifade etti.

 

Maaşların ihtiyaç sahibi kadınlara PTT üzerinden ulaştırıldığını dile getiren Otcu, maaş verilen kişilerde ihtiyaç sahibi ve yoksulluk şartının esas alındığını kaydetti.

 

2022 sayılı kanun kapsamında yaşlılık maaşı alan kadınların bu haktan yararlanamadığını anlatan Otcu, şu bilgileri aktardı;

 

“Yaşlılık maaşını iptal eden eşi vefat etmiş kadınlar, gerekli kriterleri taşıması halinde bu yardımdan faydalanabiliyor. Bu kriterin başında yardım talebinde bulunan kadının ikamet ettiği hanede çocuklarının soysal güvencesinin olmaması gerekiyor. Evde engelli aile bireyine baktığı için evde bakım ücreti alan kadınlar, bu imkandan faydalanamıyor. Ancak engelli pozisyonunda bulunan kadınlar yararlanabiliyor.”

 

Kaymakam Otcu, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakdi yardım programından faydalanmak isteyen ve gerekli şartları taşıyan kadınların Soysal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurabileceklerini söyledi.

 

Muammer Kökcüoğlu



İmamoğlu’nun mektubu Saruhanlı’da okundu

Koldere’de Gönülleri Isıtan İftar Buluşması

SARUHANLI DEVLET HASTANESİ’NDE “GEBE OKULU”NDAN MEZUNİYET SEVİNCİ

SARUHANLI’DAN PALETLİ YÜZMEDE MADALYA YAĞMURU

PRESTİJ CADDELERİ IŞIL IŞIL OLDU

Manisa Şampiyonu Öğrencilerden İlçe Millî Eğitim Müdürü Aguş’a Ziyaret

İSHAKÇELEBİ’YE YAKIŞIR YENİLİK: ÜZÜM DÜĞÜN SALONU VE KAPALI PAZARYERİ YENİLENDİ

Saruhanlı’nın Gururu: Özel Sporculardan Madalya Yağmuru

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanlı’da Değişim Devam Ediyor

Manisa-Saruhanlı Yolunda Yeni Sabit Radar Sistemleri Devreye Girdi

Saruhanlı’daki Dev Soygun Çözüldü Fabrika Çetesi Hapiste

Saruhanlı’da Vefat…

53 yaşındaki şahıs intihar etti

Şüpheli Ölüm: 33 Yaşındaki Mehmet Ali Aslan Hayatını Kaybetti

SARUHANLI’DA VEFAT…

Mütevelli’de Planlı ve Kalıcı Çözüm

Saruhanlı’da Vefat!..

Kaymakam Acar Taşçı Ailesi ile İftar Sofrasında Buluştu

Kemiklidere’de Yağış Mağduriyetine Büyükşehir Desteği

Saruhanlı Ülkü Ocakları İftar Programına Yoğun Katılım

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
31.07.2012 18:31:53 636 0
Tarih: 31.07.2012 18:31 Güncelleme: 31.07.2012 18:31
Haberi Sesli Oku