SARUHANLI - İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, korona virüsü kapsamında alınan ekonomik önlemlere yönelik hükümete çağrıda bulundu. Açıklanan ekonomi paketinde yoksullara ve işsizlere dönük önlemlerin yetersiz olduğunu söyleyen Eryılmaz, “Şu an sadece borçlar nedeniyle kesinti yapılmıyor. Ertelemek yetmez, her eve elektrik, su ve doğalgaz 3 aylığına ücretsiz verilsin” diye konuştu.

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, vaka sayısı 7 bin 402’ye ulaşan, 108 kişinin ise hayatını kaybettiği korona virüsü salgını kapsamında hükümet tarafından alınan ekonomik önlemlere ilişkin açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi”ni olumlu bulduklarını fakat yetersiz olduğunu kaydeden Eryılmaz, hükümete çağrıda bulundu.

Eryılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korona virüsün ekonomideki olumsuz etkilerine karşı açıkladığı destek paketinde, şirketlere yönelik önlemler öne çıktı. Ancak pakette yoksullara dönük önlemler yetersiz, işsizler ise hiç yok. Paket, emeğiyle geçinen dar gelirli, emekli ve orta sınıf için önemli ölçüde yetersiz durumdadır. Devlet tarafından alınan bazı kararlar neticesinde ülkemizde milyonlarca insan işinden ve kazancından uzak kalmıştır. Vatandaşların salgından korunması için alınan bazı kararların ağır mağduriyetlere yol açmaması için bazı önemli ek tedbirler daha alınmalıdır diye düşünüyorum. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçmeli, mahalle ve köylerdeki muhtarlıklar eliyle doğrudan, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşarak mağduriyetlerinin giderilmesi sağlanmalıdır. Yardım önceliği bu vatandaşlarımıza verilmelidir. Açıklanan hane başına yardım günümüz şartlarına uygun olarak 2 bin liraya kadar çıkarılmalıdır.”

Eryılmaz, ayrıca ertelenen elektrik, su ve doğalgaz faturalarını da eleştirdi. Şu an sadece borçlar nedeniyle kesinti yapılmadığını fakat her eve 3 aylığına ücretsiz verilmesi gerektiğine dikkat çeken Eryılmaz, “Gerek hükümet gerekse de yerel belediyeler, elektrik, su ve doğalgaz faturalarına ilişkin bazı önlemler açıkladı. Özellikle elektrik, su ve doğalgaz faturalarının ödenmeyecek olan ücretlerinden dolayı kesilmeyeceğini ve borçların erteleneceğini duyurdular. Yaklaşım güzel ama borçları ertelemek yetmez, her eve elektrik, su ve doğalgaz 3 aylığına ücretsiz verilsin” diye konuştu.



Saruhanlı'da vefat...

Demirci'de yürekler minik Kerem için birleşti

Kula Devlet Hastanesi’nde uzman hekim kadrosu güçleniyor

Şehit Mehmet Savunmaz, şehadetinin 34. yılında anıldı

Çekiciden savrulan kamyon şarampole uçtu

Koldere’de Kayıp Şahıs Aranıyor!..

Başkan Cıllı’dan yatırım açıklaması

Bayan Voleybolcular Gülşah Durbay anısına Turnuvada mücadele etti

Saruhanlı'da vefat..

Görülmez kaza!..

Başkan Taşkıncan Güven Tazeledi

Saruhanlı'da vefat...

Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 30.03.2020 09:13:00 1396 0
Tarih: 30.03.2020 09:13 Güncelleme: 30.03.2020 09:13
Haberi Sesli Oku