SARUHANLI - İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, geçtiğimiz hafta Manisa’nın ilçelerinde meydana gelen sağanak yağmur, dolu ve fırtına afetinden zarar gören çiftçilerin, banka ve tarım kredi borçlarının bir yıl faizsiz ertelenmesini, Manisa’nın afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

  Manisalı çiftçiler geçtiğimiz hafta yaşanan doğal afetlerle sarsıldı. Demirci, Kula, Alaşehir, Sarıgöl, Akhisar ve Saruhanlı ilçelerinde kuvvetli sağanak ve fırtına yaşanırken, Salihli ilçesinde de dolu yağışı etkili oldu. Yağışlar hayatı olumsuz etkilerken, en büyük zarar yine tarım arazilerinde meydana geldi. İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz da çiftçilerin yaşadığı mağduriyeti dile getirerek, gerekli adımların acilen atılmasını istedi. Eryılmaz, “Evimizin aşını sağlayan, milletimizin efendileri çiftçiler son yıllarda yanlış tarım politikaları ve pandemi koşulları ile mücadele ederken bir de neredeyse her yıl doğal afetlerle sarsılıyor. Son olarak kentimizde yaşanan dolu yağışı, fırtına ve sağanak yağmur tarım arazilerinde zarara neden oldu. Çiftçilerimiz büyük mağduriyet içerisindedir. Hükümet mutlaka gerekli adımları çok oyalanmadan atmalıdır. Özellikle çiftçilerimizin banka ve tarım kredi borçları, elektrik dağıtım şirketlerine olan borçları, çiftçilere ait olan vergi ve diğer borçlar ile alacaklar bir yıl faizsiz olarak ertelenmeli. Çiftçimizin üretime devam edebilmesi açısından dekar başına destekleme ödemeleri yapılmalıdır” dedi.

Çiftçinin bankalara olan borcu artıyor

Dolar arttıkça mazot, ilaç, gübre fiyatları ile işçilik maliyetlerinin yükseldiğini ancak ürünlerin fiyatının aynı oranda artmadığını belirten Eryılmaz, “Ürün az olunca da çiftçinin cebine girecek para daha da azalıyor. Çiftçilerimizin bankalara olan borçları da her geçen gün artıyor. Çiftçimizin kamu bankalarına olan borçları 106.4 milyar liraya, özel bankalara olan borçları ise 37.2 milyar liraya dayanmış durumdadır. Yine borçlar yüzünden tarım alanlarının en fazla oranda ipotekli olduğu ikinci il Manisa’dır. Bu da Manisalı çiftçimizin nasıl bir borç batağında olduğunu göstermektedir” ifadelerini kullandı.



1 kişinin öldüğü kazada belediye başkanının oğlu da ağır yaralandı

Sahte içki operasyonu: 2 bin 850 litre etil alkol ele geçirildi

Motosiklet kazasında ölü sayısı 2'ye çıktı

Yolcu minibüsü devrildi: 7 yaralı

Kavga değil adeta meydan muharebesi: Taş, sopa ve silah kullanıldı, 1 kişi yaralandı

Gündem yaratacak iddia: Memura 30 bin TL'lik seyyanen zam teklifi geri çekildi

Yılbaşı öncesi kaçak içki operasyonu

Park halindeki otomobil küle döndü

Alkolün etkisi ile araçta sızdı, vatandaşlar hayatından endişe etti

Kaybolan çocuk için arama çalışmaları başlatıldı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Şehzadeler Belediyesi’nden Başkan Gülşah Durbay’ın Sağlık Durumuna İlişkin Açıklama

Saruhanlı Belediyesi’nden Kırsal Yollara Dokunuş

Turgutlu Belediyespor Takımları Bu Hafta İç Sahada

Vali Özkan, TEKNOFEST’te Dereceye Giren MCBÜ Takımlarını Misafir Etti

MCBÜ mühendislikte Avrupa Ligine adını yazdırdı

Gördes’te yem yüklü tır devrildi: 1 yaralı

MCBÜ’de 300 öğrenciden "Karsu - Zaman" işaret dili performansı

MCBÜ'den Mesleki Eğitim Zirvesi'ne önemli katkı

Köprübaşı'nda kış çileği 200 TL'den alıcı buluyor

Ahşap evde çıkan yangında 85 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 28.06.2021 11:11:00 1088 0
Tarih: 28.06.2021 11:11 Güncelleme: 28.06.2021 11:11
Haberi Sesli Oku