MANİSA - Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, kurumun sağladığı desteklerle güçlü bir demokrasinin en öncelikli ihtiyaçlarından biri olan kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi sürecine çok büyük bir katkı sağlandığını söyledi.

Genel Müdür Erkılınç, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen Türk Basın Tarihini Yeniden Düşünmek Sempozyumunun  “Türkiye’de Basını Güçlendirme Çalışmaları” başlıklı oturumuna konuşmacı olarak katıldı.

1961 yılında; askeri darbenin hemen ardından kurulan BİK’in, yaygın ve yerel gazetelerin sorunlarının çözümü, faaliyet ve etkinliklerinin geliştirilmesi amacıyla eğitim başta olmak üzere birçok çalışma yürüttüğünü anlatan Erkılınç, güçlü teşkilat yapısıyla yazılı basının dijital dönüşümünün sağlanması ve gelirlerinin artırılmasına yönelik projeleri hayata geçirdiğini kaydetti.

2021 yılında Türk yazılı basınına 613 milyon TL tutarında resmi ilan ve reklam dağıtımının gerçekleştirildiğini ifade eden Erkılınç, geçtiğimiz yıl 15 milyon TL’yi aşan sosyal desteğin sektöre aktarıldığını, azınlık gazetelerine ise 10 yılda yaklaşık 2 milyon lira tutarında karşılıksız maddi destek verildiğini vurguladı.

Yazılı basın sektöründe 33 bini aşkın kişinin, çeşitli kademelerde istihdam edildiğini belirten Erkılınç şöyle konuştu:

“Basın İlan Kurumu, basının özgür bir şekilde haber üretebilmesinde garantör ve bireylerin haber alma özgürlüklerinde koruyucu bir pozisyondadır. Sağlamış olduğumuz desteklerle güçlü bir demokrasinin en öncelikli ihtiyaçlarından birisi olan kamuoyunun en doğru şekilde bilgilendirilmesi sürecine çok büyük katkı sağlamaktayız.”

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda ele alınan “Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” görüşmelerine kurum olarak katılarak, katkı sunmaya çalıştıklarını kaydeden Erkılınç, “Kurumumuz cezalandırıcı, elinde cop veya kılıç bulunan bir kurum ithamıyla lanse edilmek istendi. Belki orada komisyon üyesi olmadığımız için karşılıklı cevap anlamında söz hakkımız yoktu. Ancak buradan ifade etmek isterim ki bu suçlamayı asla kabul etmemiz mümkün değildir. Basın İlan Kurumu, Genel Kurul ve Yönetim Kurulu yapılanmaları ile Türkiye’nin en demokratik kurumlarından biridir. Aldığı tüm kararlarda da mahkeme yolu açıktır.” dedi.

Sempozyum, diğer katılımcıların konuşmaları ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

MERT OZAN DÜZ'E TİYATRO SAHNESİNDE DOĞUM GÜNÜ

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 3.06.2022 10:38:00 0
Tarih: 03.06.2022 10:38 Güncelleme: 03.06.2022 10:38
Haberi Sesli Oku