Tarih: 14.01.2017 15:46

Erbil´de açılan 20. Konsolosluk Japonya´nın oldu

Facebook Twitter Linked-in

DÜNYA - Japonya, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi´nin (IKBY) başkenti Erbil´de konsolosluk açtı. Çok sayıda Japon vatandaşın bulunduğu kentteki konsolosluk vardiyalı olarak hizmet verilecek. 
Vatandaşlarının yoğun olarak ticaret yaptığı ve yaşadığı IKBY başkenti Erbil´de Japonya, konsolosluk açtı. 11 Ocak´ta açılan Japonya konsolosluğu ile beraber kentteki konsolosluk sayısı 20´ye ulaştı. Japonya tarafından açılan konsolosluğun vardiyalı olarak hizmet vereceği bildirildi. Konsolosluğun açışı törenine IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, Japonya Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Kentaro Sonoura, Japonya´nın Bağdat Büyükelçisi Fumio Iwai, IKBY Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa ve çok sayıda yetkili katılmıştı.
Öte yandan Japonya Konsolosluğuyla beraber IKBY başkenti Erbil´de Türkiye, İran, Filistin, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, İngiltere, Almanya, Ürdün, Mısır, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Çekya, Çin, Macaristan, Hollanda, İtalya, Kuveyt, Sudan ve Suudi Arabistan konsoloslukları bulunuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —