Anahtar Kelimeler: Engelliler İçin Yürüdüler

Engelliler Haftası Kutlamaları Başladı

SARUHANLI - Saruhanlı´da ?Engelliler Haftası? kapsamında Saruhanlı Bedensel Engelliler Derneği tarafından hazırlanan ?Biz de Varız? sloganıyla protokol üyeleri ve vatandaşlar yürüdü. Şehitlik anıtında başlayan ?Bide Varız? yürüyüşü Cumhuriyet meydanında son buldu.

Yürüyüşe, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Serhat Karakuş, İlçe Emniyet Müdür Vekili Barış Bora Şenyurt, Belediye Başkan Yardımcısı Suat Diktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Usman, Saruhanlı Meslek Yüksek Okulu müdürü Mehmet Sabih Özer, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Emin Kenez, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Rabia Kapan, Cumhuriyet Halk Partisi Saruhanlı İlçe Başkanı Ayşe Sunar, engelli bireyler ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşün ardından Bedensel Engelliler Deneği Hüseyin Usman´ın anıta çelenk sundu. Usman burada yaptığı konuşmada, Kendilerini herkes gibi hür ve en az diğer bireyler kadar hür ve mutlu hissettiklerini belirterek, şunları kaydetti; ?Her ne kadar bedensel olarak sizler gibi olmasak da her alanda eşit bireyleriz. Allah Kur´an´da ?Sizin en değerliniz takvada en ileri olmanızdır.? Buyurmuştur. Yine yasalarımızda da bizlere eşit haklar tanınmıştır. Her yıl 10 ? 16 Mayıs tarihleri arası kutladığımız engelliler haftası etkinliklerimizi burada başlatmış bulunuyoruz. Dernek olarak amacımız engellilerin ve engelli ailelerin dertlerine ortak olmak onların huzuruna mutluluğuna katkıda bulunmaktır.?

Başkan Usman, şöyle dedi; ?Unutmayalım ki bugün sağlıklı olmakla birlikte yarın engelli olmayacağımızın bir garantisi yoktur. Saruhanlı Bedensel Engelliler Derneği olarak bu bilinç içerisinde ve engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntıları hissederek engelleri aşma gayesiyle bu kutsal göreve davet ediyor ve desteklerinizi bekliyorum. Engelli kardeşlerimizi daha iyi anlamak için birazcık empati yapmanız yeterli olacaktır. Engellilere verebileceğiniz en büyük desteğin onlara karşı bir tebessüm, bir selam, bir kucaklaşma, sana cevap veremese bile koluna girerek ?Nasılsın? diye hatırını sormak olduğunu düşünüyorum.?

-Engellilerin Resimleri ve Ürünleri Sergilendi-

Saruhanlı Halk Eğitim Merkezi tanıtım merkezinde Bircan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezinin öğrencileri ve engellilerin yaptığı resim ve origami sergi açıldı.

Serginin açılış kurdelesini Belediye Başkan Yardımcısı Suat Diktaş ve Engelliler Derneği başkanı Hüseyin Usman kesti.

Açılışın ardından protokol üyeleri ve davetliler sergiyi gezerek büyük beğeni ile inceledi. 



DÜNYA BÖBREK GÜNÜ: SAĞLIKLI BÖBREKLER, SAĞLIKLI BİR YAŞAM

Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı’dan 12 Mart Mesajı

Mütevellili Mahallesi’nde 1500 Kişilik İftar Sofrası Kuruldu

Başkan Cıllı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Anlamlı Jest

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Saruhanlı’da Yeni Devlet Hastanesinin Yapımına Başlandı

Manisa'da hissedilen bir deprem meydana geldi

Saruhanlı'da vefat...

Büyükşehir’den Saruhanlıya 22 milyon TL’lik yatırım... Çalışmalar başladı

Saruhanlı’da dere temizliği başladı... Koku ve sinek sorunu sona erecek

İmamoğlu’nun mektubu Saruhanlı’da okundu

Koldere’de Gönülleri Isıtan İftar Buluşması

SARUHANLI DEVLET HASTANESİ’NDE “GEBE OKULU”NDAN MEZUNİYET SEVİNCİ

SARUHANLI’DAN PALETLİ YÜZMEDE MADALYA YAĞMURU

PRESTİJ CADDELERİ IŞIL IŞIL OLDU

Manisa Şampiyonu Öğrencilerden İlçe Millî Eğitim Müdürü Aguş’a Ziyaret

İSHAKÇELEBİ’YE YAKIŞIR YENİLİK: ÜZÜM DÜĞÜN SALONU VE KAPALI PAZARYERİ YENİLENDİ

Saruhanlı’nın Gururu: Özel Sporculardan Madalya Yağmuru

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanlı’da Değişim Devam Ediyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 11.05.2016 18:28:32 1009 0
Tarih: 11.05.2016 18:28 Güncelleme: 11.05.2016 18:28
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri