İSPARK, akülü engelli araçlarının şarj edilebileceği elektrikli şarj üniteleri projesini hayata geçirdi.

Sosyal sorumluluk projesi olarak hizmete açılan şarj üniteleri aynı zamanda engelli vatandaşların internete bağlanabilmesine de imkan sağlıyor.

İSPARK (İstanbul Otopark İşletmeleri Tic. A.Ş.) engelli vatandaşlara yönelik proje ve hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Pilot olarak Kadıköy Açık Otoparkı’nda kurulan akülü engelli aracı şarj ünitesi, kısa sürede kent genelinde bulunan uygun noktalarda da hizmet vermeye başlayacak. Engelli vatandaşlar araçlarını şarj cihazına bağladıktan sonra üniteye yerleştirilmiş monitör ile internete girebilecek, gazete okuyabilecek ve televizyon izleyebilecek. Ünite ile şarj dolumu esnasındaki bekleme süresinin daha aktif ve eğlenceli kullanılması hedefleniyor.

Kurum olarak sosyal sorumluluk projelerine destek vermeye devam ettiklerini belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet ÇEVİK, “Otoparklarımızda yaygınlaştıracağımız Akülü Engelli Aracı Şarj istasyonları ile engelli vatandaşlarımıza yeni bir imkan sunmayı hedefliyoruz. Ayrıca Engelli vatandaşlarımızın araçlarını daha rahat park etmesi için otoparklarımızda onlara özel park alanları oluşturuyoruz. Bu hizmetimizi daha da yaygınlaştırarak engelli sürücülerimizin yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

“YOLDA KALMA DEVRİ SONA ERDİ”
Akü şarj dolum istasyonunu kullanan engelli Ahmet Tuna, sistemin hayatlarını kolaylaştırdığını ve yolda kalma durumlarını da tamamen ortadan kaldırdığına dikkat çekti. Tuna, “Şarjım bittiği zaman böyle yer arıyorum ya da eve dönmeye çalışıyorum. Yani çoğu yerde yok bir tek İSPARK otoparklarında var. Şarjım azaldığı zaman muhakkak bir dükkana birine rica ediyorum fişe takıyorlar 1 saat dükkanın önünde kalıyorum biraz şarj olduktan sonra dönüş yapabiliyorum. Bu cihaz sayesinde artık tek başıma gezebiliyorum. Bu cihazlarda akümüzü yarım saat takınca o kendini toparlıyor. Yolda kalma olayı artık sona erdi” dedi.
Akülerini şarj ederken internet kullanma imkanı sunulmasının da çok memnun edici olduğunu belirten Tuna, “Burada beklerken canımızda sıkılmaz, haberlerden haberdar oluruz. Hava durumuna bakarız hem de vakit geçer ama öteki türlü insanın canı biraz sıkılır” şeklinde konuştu.

OTOPARKLARDA ENGELLİ PARK ALANLARI
İSPARK, kent genelinde bulunan açık, katlı ve yol üstü otoparklarında engelli vatandaşların araçlarını rahat park edebilmeleri için engelli park alanları oluşturuyor. Kent genelinde yapılan modern otopark projelerinin içerisinde engelli asansörleri ve diğer ekipmanlar bulunuyor. Engelli araçlarına, yol üstü otopark alanlarında 3 saat, açık ve katlı otoparklarda ise 8 saat ücretsiz park hizmeti veriliyor.



GÜLŞAH DURBAY’IN ADI ÇEKMEKÖY’DE ÇOCUKLARIN GELECEĞİNDE YAŞAYACAK

Şahin’den Net Mesaj: “Bu Tablo Güzel Günlerin Habercisi”

Çiftçimizin Yanındayız, Ulaşımı Kolaylaştırıyoruz

SARUHANLI’DA ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE EYLEM PLANI TOPLANTISI YAPILDI

Saruhanlı’nın Gururu Yıldız Kızlar İl Şampiyonu Oldu

Aşırı sürat ölüm getirdi

Çınaroba Mahallesi’ne Hayırlı Olsun: Sosyal Tesislere Yemek Pişirme Alanı Kazandırılıyor

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanlı’da Kimse Yalnız Değil: Yaşlı ve Engelli Vatandaşlara Ulaşım Desteği Sürüyor

Saruhanlı’da Vefat…

CHP'li Belediye Başkan aday adayı evinde ölü bulundu

Saruhanlı’da Üreticilere Yönelik Bitki Koruma Ürünleri Eğitimi Düzenlendi

Elektrik direğine çarpan motosikletli genç hayatını kaybetti

Manisalı Atletlerden Türkiye Üçüncülüğü

Saruhanlı’da Sigarayı Bırakma Günü İçin Farkındalık Standı Kuruldu

Üzüm Düğün Salonu Yenilendi, Hizmete Açıldı

Sobanın parlaması sonucu yaralanan çocuk kurtarılamadı

İki kız kardeşin hayatını kaybettiği kazada aranan şüpheli yakalandı

SARUHANLI’DA VEFAT…

SESO'DA Gürcan Cengiz, başkan seçildi

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 19.11.2014 16:16:47 1041 0
Tarih: 19.11.2014 16:16 Güncelleme: 19.11.2014 16:16
Haberi Sesli Oku