İSPARK, akülü engelli araçlarının şarj edilebileceği elektrikli şarj üniteleri projesini hayata geçirdi.

Sosyal sorumluluk projesi olarak hizmete açılan şarj üniteleri aynı zamanda engelli vatandaşların internete bağlanabilmesine de imkan sağlıyor.

İSPARK (İstanbul Otopark İşletmeleri Tic. A.Ş.) engelli vatandaşlara yönelik proje ve hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Pilot olarak Kadıköy Açık Otoparkı’nda kurulan akülü engelli aracı şarj ünitesi, kısa sürede kent genelinde bulunan uygun noktalarda da hizmet vermeye başlayacak. Engelli vatandaşlar araçlarını şarj cihazına bağladıktan sonra üniteye yerleştirilmiş monitör ile internete girebilecek, gazete okuyabilecek ve televizyon izleyebilecek. Ünite ile şarj dolumu esnasındaki bekleme süresinin daha aktif ve eğlenceli kullanılması hedefleniyor.

Kurum olarak sosyal sorumluluk projelerine destek vermeye devam ettiklerini belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet ÇEVİK, “Otoparklarımızda yaygınlaştıracağımız Akülü Engelli Aracı Şarj istasyonları ile engelli vatandaşlarımıza yeni bir imkan sunmayı hedefliyoruz. Ayrıca Engelli vatandaşlarımızın araçlarını daha rahat park etmesi için otoparklarımızda onlara özel park alanları oluşturuyoruz. Bu hizmetimizi daha da yaygınlaştırarak engelli sürücülerimizin yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

“YOLDA KALMA DEVRİ SONA ERDİ”
Akü şarj dolum istasyonunu kullanan engelli Ahmet Tuna, sistemin hayatlarını kolaylaştırdığını ve yolda kalma durumlarını da tamamen ortadan kaldırdığına dikkat çekti. Tuna, “Şarjım bittiği zaman böyle yer arıyorum ya da eve dönmeye çalışıyorum. Yani çoğu yerde yok bir tek İSPARK otoparklarında var. Şarjım azaldığı zaman muhakkak bir dükkana birine rica ediyorum fişe takıyorlar 1 saat dükkanın önünde kalıyorum biraz şarj olduktan sonra dönüş yapabiliyorum. Bu cihaz sayesinde artık tek başıma gezebiliyorum. Bu cihazlarda akümüzü yarım saat takınca o kendini toparlıyor. Yolda kalma olayı artık sona erdi” dedi.
Akülerini şarj ederken internet kullanma imkanı sunulmasının da çok memnun edici olduğunu belirten Tuna, “Burada beklerken canımızda sıkılmaz, haberlerden haberdar oluruz. Hava durumuna bakarız hem de vakit geçer ama öteki türlü insanın canı biraz sıkılır” şeklinde konuştu.

OTOPARKLARDA ENGELLİ PARK ALANLARI
İSPARK, kent genelinde bulunan açık, katlı ve yol üstü otoparklarında engelli vatandaşların araçlarını rahat park edebilmeleri için engelli park alanları oluşturuyor. Kent genelinde yapılan modern otopark projelerinin içerisinde engelli asansörleri ve diğer ekipmanlar bulunuyor. Engelli araçlarına, yol üstü otopark alanlarında 3 saat, açık ve katlı otoparklarda ise 8 saat ücretsiz park hizmeti veriliyor.



Sındırgı yeni yıla da depremle girdi

Turgutlu'da 2 milyon avroluk soygun kamerada: Çelik kasayı metrelerce sürüklediler

SARUHANLI’DAKİ HİZMETLER TÖRENLE AÇILACAK

Saruhanlı’da Vefat…

Ulaşım Artık Daha Güvenli: Deliçay Yatağında Düzenleme Tamamlandı

Manisa'nın yüksek kesimlerinde kartpostallık kar manzaraları

Saruhanlı Belediyesi’nden 42 Mahalleye Plastik Masa Desteği

İstanbullu öğrenciler Turgutlulu şehit aileleri ve gazileri duygulandırdı

SALİHLİLİ MADEN TEKNİKERİ 35 YILDA İNANILMAZ BİR DOĞALTAŞ KOLEKSİYONUNA SAHİP OLDU

ESTETİK ÖDÜLLERİNDE ÜNLÜ AKINI

İlginç iddia: Ankara'da yaşayan kadın, babasının Trump olduğunu iddia etti, dava açtı

Kontrolden çıkan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Otomobil uçuruma düştü

Genç sürücünün hayatını kaybettiği feci kazanın ardından tren yolu açıldı

Manisa'da terörle mücadele kapsamında 65 kişi tutuklandı

Manisa'da yılbaşı süresince 6 bin 904 personel görev yapacak

Kendisinden haber alınamayan kadın evde ölü bulundu

5 araçlı zincirleme trafik kazasında yaralanan sürücü kurtarılmadı

Yem kırma makinesinde çalışma yapan 26 yaşındaki genç şafta takılması sonucu öldü

Saruhanlı trafik kazası: 3 Yaralı

Çalınan koyunlar, jandarma tarafından bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 19.11.2014 16:16:47 1013 0
Tarih: 19.11.2014 16:16 Güncelleme: 19.11.2014 16:16
Haberi Sesli Oku