SARUHANLI - Saruhanlı Kaymakamlığı Saruhanlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Saruhanlı Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Saruhanlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklaşa yürüttüğü ?Spor Engel Tanımaz´ Projesi kapsamında, Özel Sporcularımız Saruhanlı Belediyesi Yüzme Havuzunda Yüzme Eğitimlerine başladı.

Buradaki etkinliğe, Saruhanlı Kaymakamı İsmail Alsancak, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Gökmen, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hayri Tokmakçı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yüksek, Saruhanlı Belediyespor Direktörü Mutlu Çamlıyer ve öğrenciler katıldı.

İlçede ikamet eden ve Saruhanlı Özel Bircan Eğitim Merkezinde eğitim gören öğrencilerden oluşan eğitim gruplarımıza, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Özel Sporcular Federasyonu Antrenör Belgeli Antrenörlerince Yüzme Eğitimleri verilmeye başladı.

Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, engellilerin ihtiyaçları ile yakından ilgilendiklerini belirterek, şunları kaydetti; 

?Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Engelli olmak bir kusur değildir. Hepimiz engelli olmak için bir potansiyeliz bu nedenle toplum olarak engellilere gereken ilgi ve desteği sağlamalı ve onları yalnız bırakmamalıyız. Bizler bu bakımdan engelli çocuklarımız için böyle bir kurs planladık. İnşallah onlar yüzme sporunu öğrenecek, belki ileride bu branşta ulusal ve uluslararası başarılara imza atacaklar. 

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hayri Tokmakçı ise, ?Spor Engel Tanımaz´ Projesi kapsamında Yüzme eğitiminden yaklaşık 20 engelli öğrencimiz faydalanmaktadır. Eğitimlerimiz Temmuz-Eylül 2018 tarihleri arasında sürecektir. Kış sezonunda da Manisa merkezdeki kapalı yüzme havuzlarını kullanarak çalışmaların tüm yıl boyunca yapılması da planlanmaktadır. Bu çalışma ile amacımız, Özel Eğitim alan gençlerimizin sosyal entegrasyonlarını hızlandırmak; yüzme öğrenmelerini sağlayarak hem spor yapmalarını sağlamak, hem de gençlerimizin spor kulüplerimize bağlı lisanslı sporcular olmaları ve Özel Sporcular kategorilerinde yarışmalara katılmalarını sağlamaktır. Ayrıca bu proje, Saruhanlı Belediyesinin üç yıldır özel gereksinimleri olan öğrenciler için yaptığı çalışmalara katkı sağlayacaktır. Hedef kitle artacaktır.? Şeklinde konuştu.

Etkinlikte günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekildi. Daha sonra engelli öğrenciler havuza alınarak uzman antrenörler eşliğinde yüzme kursuna başlandı.

 



Bir Seçil Erzan vakası da İzmir'de: 300 milyonluk vurgun

Alaşehir’de uyuşturucu tacirlerine operasyon

Saruhanlı'da Emniyet Müdürlüğü'nden elektrikli bisiklet ve motosikletler için önemli uyarı

Kötü koku gelince ortaya çıktı: Boş arazide kadın cesedi bulundu

Silahlı çatışma: 1 ölü, 1 yaralı

Feci şekilde darp edildi, 27 gün sonra yaşamını yitirdi

Salihli'de korkutan yangın

Korkunç cinayet: Konuşmak için çağırdı, öldürdü! Son paylaşımı dikkat çekti

Salihli'deki yangının bilançosu: 4 ev, 1 ağıl, 2 motosiklet, 1 traktör, 1 iş makinesi kül oldu

Makilik alanda yangın

Silahlı kavga: 3 yaralı

Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

Bıçaklı kavga: 1 ölü

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba yakalandı

Kendi evini ve araçlarını yakıp, olan biteni böyle izlemiş

Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 30.07.2018 17:23:28 508 0

Tarih: 30.07.2018 17:23

Haberi Sesli Oku