Tarih: 01.02.2012 17:40

Engelli Ailelerine İlk Yardım Eğitimi

Facebook Twitter Linked-in

ENGELLİ AİLELERİNE İLK YARDIM EĞİTİMİ

 

SARUHANLI - Saruhanlı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ali Özer, İlçedeki Özel Bircan Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören engelli öğrencilerin ailelerine ilk yardım eğitimi verdi.

 

Saruhanlı Ziraat Odası toplantı salonunda düzenlenen seminerde Dr. Özer, engelli ailelerine meydana gelebilecek sağlık sorunlarına karşı neler yapılması gerektiğini anlattı.

 

Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla, ilaçsız olarak yapılan uygulamalara ilkyardım denildiğini ifade eden Özer, şu bilgileri verdi;

 

“İlk yardım uygulamasında kesinlikle ilaç kullanılmaz. İlk yardımın amacı, yaşamı koruma ve sürdürülmesini sağlamak, durumun kötüleşmesini engellemek ve hastanın iyileşmesini kolaylaştırmaktır. Bunu yaparken önce sakin ve telaşsız olmalı, hastayı sakinleştirmeliyiz. Daha sonra çevredeki kişileri, sağlık kuruluşları, itfaiye ve güvenliğe haber vermeleri için organize etmeliyiz. Hastanın durumunu değerlendirerek uygun ilk yardıma başlamalı ve hastanın sağlık kuruluşuna bir an önce ulaşmasını sağlamalıyız.”

 

Seminerin sonunda Özel Bircan Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Aşkın Nehir, Dr. Özer’e teşekkür etti.

 

Muammer Kökcüoğlu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —