Anahtar Kelimeler: Engelleri sahnede aştılar

YAŞAM - Karşıyaka Belediyesi, Dünya Engelliler Günü kapsamında ?Yıldızlar Geçidi? düzenledi. Engelli öğrencilerin sahneye çıktığı muhteşem etkinlikte; halk oyunları oynandı, şarkılar söylendi. Modern dans ve ritim grupları salondakileri coşturdu. Engeller sahnede aşıldı, Başkan Akpınar, "Asıl engelin bedende değil düşüncelerimizde olduğunu kanıtladık" dedi.

?Engelsiz Karşıyaka´ hedefiyle örnek hizmetler gerçekleştiren Karşıyaka Belediyesi, Dünya Engelliler Günü kapsamında muhteşem bir etkinliğe imza attı. Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV), Karşıyaka Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Safiye Nadir Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ve Yaşar Üniversitesi Engelsiz Müzik Okulu´nun katılımıyla düzenlenen Yıldızlar Geçidi´nde, engelli çocuk, genç ve yetişkinler sahne aldı. Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu´ndaki etkinliğe Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da katıldı. Yaklaşık bin kişi gösterileri izledi. Açılış konuşmalarının ardından gösterilere geçildi. Efe ve vals gösterileri büyük ilgi toplarken, solo performanslar ve ritim gurubu da en çok alkışı aldı. Damat halayı salonu dolduranları coştururken final ise tüm grupların katılımıyla, Hayat Bayram Olsa şarkısıyla yapıldı. 

"ENGELLİLERE YÖNELİK YATIRIMLAR HIZ KAZANACAK"
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Bu etkinlik sayesinde hayatın engel tanımadığını kanıtladık. Gördük ki asıl engel ne bedende ne zihinde. Asıl engel düşüncelerimizdedir ve bunu ortadan kaldırmak bizim elimizdedir. Bir ülkenin gelişmişliği engellilerin yaşam standartları ile ölçülür. Karşıyaka´yı engelsiz bir kent haline getirmeye çalışıyoruz. Hayatın her alanında dezavantajlı yurttaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Yeni ruhsat alacak binalarımızda engelli rampası ya da asansör yoksa ruhsat vermiyoruz. Dezavantajlı yurttaşlara yönelik yatırımlarımız çerçevesinde Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezimizin de temelini atacağız" dedi.
 

"ÖRGÜTLENECEĞİZ, BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ise genel siyasette engellilere yönelik yaklaşım ve hizmetlerin yeterli olmadığını vurguladı. Kentlerin engelsiz hale getirilmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılmadığını dile getiren Akkaya, engellilerin sosyal yaşamdan uzaklaştırılarak eve bağımlı hale getirildiğini savundu. Akkaya "Günümüzde ne yazık ki engellilerin sorunları devam ediyor. Sağlık sorunu, istihdam sorunu, sosyalleşme sorunu çözülmesi gereken önemli şeyler. Bu sadece engellilerin ya da ailelerinin sorunu değildir. Bu toplumsal bir sorundur ve insan hakları sorunudur. Bu sorunu sadece engellilerin üzerine atamayız. Hep beraber çözmek için örgütlenmeliyiz" diye konuşt



EKREM BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Asırlık borsa, yeni yüzyılın binasının temelini dualarla attı

Somaspor kötü gidişatı durdurmak istiyor

Odun ateşinde 50 yıllık gelenek

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü Projesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kafede Bıçaklı Saldırı: Yaralı Cep Telefonunu Bırakmadı

Bu nasıl vicdansızlık! Doğurduğu bebeği çöpe attı

Menopoz bir son değil, yeni bir başlangıçtır

Manisa'da eğitim doğayla bütünleşti: Telefon yerine kitap, ekran yerine doğa

Devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Vali Özkan ve beraberindekilerden şehit ailesine anlamlı ziyaret

Enes Pınar bir ayda iki kez Balkanları fethetti

Seramiksan fabrikasında hırsızlık

Aile faciası: Oğlunu öldürdü, eşini ağır yaraladı

Kadın emeğiyle yerel kalkınma güçlendiriliyor

SMA'lı olarak doğdu, şimdi hasta bakıyor

Ege Üniversitesinin kültür ve sanat etkinlikleri göz doldurdu

Silahlı saldırıya uğrayan okul müdürünün tedavisi devam ediyor

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

Eski sistem anahtar tarihe karışıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 6.12.2015 12:20:30 624 0
Tarih: 06.12.2015 12:20 Güncelleme: 06.12.2015 12:20
Haberi Sesli Oku

Yaşam

Yaşam Haberleri