EKONOMİ - 150 bin emekliye seyyanen zam için yasa çıkarılacak. Ocakta Meclis´e gelecek düzenlemeyle, maaşı bin liranın altında olan SSK ve Bağ-Kur emeklileri zamma kavuşacak.

Temmuz´da maaşları artan emekliler, bir sonraki zammı Ocak´ta alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 2018´in ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında, memur emeklilerine ise yüzde 4 zam ve oluşursa enflasyon farkı yansıtılacak.

EKSTRA ZAM YAPILACAK

Emekliler zam oranını merakla beklerken, 150 bin SSK ve Bağ-Kur´luya da ekstra zam yapılacak. Maaşı bin liranın altında olan emeklilere seyyanen zam için yasa çıkarılacak. Tasarı, 2019´da Meclis´e gelecek. Ocak´ta Meclis´te görüşülecek yasanın çıkmasıyla düşük maaşlı emeklilere iyileştirme yapılacak. Bin liranın altında maaş kalmayacak. 150 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisine seyyanen zam, düzenleme yapılır yapılmaz yürürlüğe girebilecek ya da Ocak´ta rutin artışla aynı anda uygulanabilecek. Bunun detayları, düzenlemenin Meclis´e gelmesiyle ortaya çıkacak.

ÖDEMELERDE ÇİFTE ARTIŞ

Eğer düzenleme 2019 başında yapılır yapılmaz uygulamaya girerse, düşük maaşlı emekliler hemen seyyanen zammı alacak. Yani iyileştirme Ocak´ta yürürlüğe girerse maaşı bin liranın altında olan emeklilerin maaşı bin liraya tamamlanacak, üstüne de enflasyon artışı yansıtılacak. Merkez Bankasının son beklenti anketine göre; bu yılın ikinci yarısında enflasyonun yüzde 13,12 olacağı tahmin ediliyor.

EN AZ BİN 938 LİRA

Yeni yıl itibarıyla maaşları artacak olan SSK ve Bağ-Kur´luların gözü Ocak zammında. Merkez Bankasının tahminine göre ise SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak artışı yüzde 13,12 olacak. Eğer bu tahmin gerçekleşirse en düşük maaş esnaf emeklilerinde bin 533 liradan bin 735 liraya, Bağ-Kur tarım emeklilerinde de bin 79 liradan bin 221 liraya çıkacak. Yüzde 13,12´lik artışla en düşük maaş; 2000´den önce emekli olan SSK´lılarda bin 713 lira 56 kuruştan bin 938 lira 38 kuruşa, 2000´den sonra emekli olan SSK´lılarda bin 21 lira 39 kuruştan bin 155 lira 40 kuruşa yükselecek.



Alaşehir'deevde yangını: 1 kişi hayatını kaybetti

Yağış bereketi barajı doldurdu… Balıkçının yüzü güldü!

OKUL GÜVENLİĞİ, DİSİPLİN VE VELİ SORUMLULUĞU HAKKINDA GENEL TALİMAT VE DUYURU

SARUHANLI’DA EĞİTİM VE GÜVENLİK MASAYA YATIRILDI

Magnesia FK'nın yıldız golcüsü Yasin Deniz Er Galatasaray'da!..

Polis memurunun kızı babasına ait silahla kendini vurdu

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 17.11.2018 09:17:07 0
Tarih: 17.11.2018 09:17 Güncelleme: 17.11.2018 09:17
Haberi Sesli Oku