POLİTİKA - Banka promosyonu kamu çalışanların ne kadar hakkıysa, emeklinin de hakkıdır diyen Mazlum NURLU emeklilere maaş aldıkları bankalar tarafından promosyon ödenmesi gerektiğini belirtti.

Emeklilere ve hak sahiplerine maaş aldıkları bankalar tarafından promosyon ödenmesi son yıllarda sık sık dillendirilmiş ve Ocak ayında milletvekillerine banka promosyonu ödenmesi ile bu konu tekrar gündeme getirilmiştir.  Çalışanlara ve milletvekillerine promosyon ödenirken, emeklilerin bu haktan mahrum bırakılması kamu vicdanını ciddi şekilde rahatsız etmiştir.

11 milyon emekliye, yılda 120 milyar lira maaş ödemesi yapıldığını belirten Mazlum NURLU yaptığı açıklamada; Sosyal Güvenlik Kurumundan aylık alan emekliler ile dul ve yetimleri tüm bankacılık hizmetlerini maaşlarını aldıkları bankalar aracılığı ile yapmaktadır ve banka işlemleri açısından ciddi bir yekün tutmaktadır. Fatura ödemeleri, krediler, kredi kartları ve otomatik talimatlar ile bankaların işlem hacmi 500 milyar lirayı bulmaktadır. Bu kadar büyük bir pastadan pay almak tabi ki emeklilerin hakkıdır.

Emekliler en çok geçim sıkıntısı çeken kesimdir. Bu nedenle iktidar olduğumuzda emeklilere dini bayramlarda iki maaş ikramiye verilmesi en önemli vaadimizdi. CHP Milletvekilleri olarak emeklilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik Meclis´te çok sayıda önerge vererek emeklilere sahip çıkıyoruz.

Banka promosyonu ödenmesi konusunda yıllardır emeklileri oyalayan AKP hükümeti artık olumlu bir adım atarak bankalarla anlaşmalı ve emeklilere maaşlarının en az yarısı kadar promosyonun her yıl ödenmesini sağlamalıdır ifadelerine yer verdi. 



Saruhanlı’ya Altyapı ve Sıcak Asfalt Müjdesi

Su Elçileri Saruhanlı’da Su Seferberliği Eğitimi Gerçekleştirdi

Başkan Dutlulu Saruhanlı’da Çiftçilerin Taleplerini Dinledi

Türkiye’de görülen başlıca 7 vitamin eksikliği ve alınması gereken önlemler

Uzmandan risk gruplarına erken başvuru uyarısı

Başkan Dutlulu 2026 yılının rotasını çizdi

Jeotermal yatırımlar için 2026 yılı köprüden önceki son çıkış

Anadolu ilham verdi, makarna altın getirdi

Esra'yı boğarak öldüren annesi ve sevgilisi hakkında yeni gelişme

"Babam ölmedi"

Saruhanlı'da vefat...

SARUHANLI’DA VEFAT…

İzmir’de banka aracından yüklü miktarda vurgun

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp genç kızın gömülü halde cansız bedeni bulundu

İzmir'de belediye otobüsü ile panelvan çarpıştı: 1 ölü, 8 yaralı

Koldere’deki yangın kısa sürede söndürüldü

KENT KONSEYİ’NDEN GAZETECİLERE 10 OCAK ZİYARETİ

Saruhanlı'da şap alarmı! 16 mahallede hayvan alım-satımı ve hayvansal ürün giriş-çıkışı yasaklandı

Kros sporcuları Türkiye Şampiyonası için ter döktü

Alaşehir’de üzümün geleceği değerlendirildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 8.02.2016 15:53:43 748 0
Tarih: 08.02.2016 15:53 Güncelleme: 08.02.2016 15:53
Haberi Sesli Oku