Anahtar Kelimeler: 0

EMEKLİ OLAMAYANLAR İÇİN ÖNERGE VERDİ

 

ANKARA - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili Erkan Akçay, TBMM'ye "emeklilik yaşını doldurduğu halde pirim gün sayısı nedeniyle emekli olamayan çalışanların veya mecburi nedenlerle Sosyal Güvenlik Kurumu'yla ilişiğine ara vermiş olanların 5 yıla kadar eksik sürelerini borçlanarak emeklilik hakkı kazanmasına, esnaf ya da tarım Bağ-Kur'lu kadın sigortalılara doğum borçlanma hakkı verilmesine ve doğumdan önce sigortalı olmayan kadınların işe girmeden evvel yaptıkları doğum nedeniyle çalışma hayatından ayrı kaldıkları süreyi borçlanmalarına" yönelik önerge verdi.

 

TBMM Genel Kurulu'nda 302 sayılı 'Torba Kanun'un 33. maddesi üzerine verdiği önerge ile ilgili konuşan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, "2009 yılındaki ekonomik kriz ve buna bağlı ortaya çıkan işsizlik toplumun bütün kesimlerini etkilemiştir. Bu kriz neticesinde pek çok sektörde toplu işten çıkarmalar yaşanmış, binlerce kişi işsiz kalmıştır. Ülke gündeminden hiç düşmeyen işsizlik sorunundan en fazla etkilenen kesimlerden biri de kapanan iş yerleri nedeniyle işini kaybeden sigortalılardır. İşini kaybeden bu çalışanlar emeklilik yolunda önemli bir darbe almıştır. Ekonomik kriz ve son dönemdeki ekonomik durgunluk nedeniyle işini kaybeden bu vatandaşlarımızdan birçoğu emekli olma yaşını doldurduğu halde prim gün sayısını dolduramadığı için emekli olamamaktadır" dedi.

 

Akçay, "2012 yılı mart döneminde işsizlik rakamı yüzde 9,9, işsiz sayısı 2 milyon 615 bin kişidir. Genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 17'dir. İş aramadığı halde çalışmaya hazır olanlar, iş bulma ümidi olmayanlar ve mevsimlik çalışanlar da dikkate alındığında işsiz sayısı 5 milyon 600 bin kişiyi bulmakta ve işsizlik oranı da yüzde 21'e ulaşmaktadır. Üniversite mezunu gençlerin bile iş bulmakta zorlandığı ülkemizde işsiz, işini kaybetmiş olan belli bir yaşın üzerindeki sigortalı vatandaşlarımızın iş bulma şansları da yok denecek kadar azdır. Bu nedenle belli bir yaştan sonra iş bulmanın zorlukları göz önünde bulundurularak, sigortalının 5 yıl kadar tamamlayamadığı eksik sürelerin ödenmesi yoluyla isteyenlere emeklilik imkanı sağlamaya yönelik bu önergeyi verdik. Yurt dışında çalışıp hizmet süresi eksik olanlar, bu süreyi borçlanarak emekli olabilmektedirler. Ülkemizde çalışıp hizmete ara verenler için bir düzenleme yapılması bu konudaki eşitsizliği de giderecektir" diye konuştu. – MANİSA

 

Haber Merkezi



İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 5.07.2012 18:16:34 274 0

Tarih: 05.07.2012 18:16

Haberi Sesli Oku