Anahtar Kelimeler: İzmir Şubesi yaşında

SARUHANLI - İzmir ekonomisinin sesi olan Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi üyeleri, hem derneğin 32'nci kuruluş yılını hem de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü Salihli’de düzenledikleri gecede kutladı.

EMD İzmir üyelerinin Lidya Sardes Otel’deki gala yemeğine dernek üyeleri, eşleri ve çocukları katıldı. Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demircan'ın ev sahipliğindeki geceye İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ve Meclis Başkanı Süleyman Oral katıldı.

YENİ ETKİNLİK MÜJDESİ

Gala yemeğinde bir konuşma yapan EMD İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, pandemi döneminde İzmir iş dünyası ile ekonomi basınını online ortamda buluşturduklarını ve 15 civarında online toplantı düzenlediklerini, İzmir iş dünyası kurumlarının pandemi döneminde yaptığı çalışmaları kamuoyu ile paylaşmalarına olanak sağladıklarını söyledi.

Pandeminin ortaya çıktığı 2020 yılı Mart-Nisan-Mayıs aylarında 3 kez İzmir ve İstanbul ekonomi basını için maske, siperlik ve hijyen kitleri dağıttıklarını ifade eden Demircan, “Bir maskeye erişimin mümkün olmadığı dönemde salgın döneminde sahada gazetecilik yapan meslektaşlarımızın yanında olduk. Son dönemde pandeminin hafiflemesiyle birlikte fiziki etkinliklerimize başladık. Önümüzdeki süreçte İzmir ekonomi basını ile İzmir’in ekonomi aktörlerini buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

İGC Başkanı Dilek Gappi ise, gazetecilerin zor şartlar altında mesleklerini sürdürmeye çalıştıklarına dikkat çekerek, özgür ve doğru habercilikten yana mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

'16 YILDIR ANLATIYORUZ'

Salihli TSO Başkanı İbrahim Yüksel de gazeteciliğin son derece kutsal bir meslek olduğunu söyleyerek, EMD'nin yeni yaşını kutladı. İlçenin ekonomisi, tarihi ve kültürel zenginlikleri hakkında da bilgi veren Yüksel, “Tarımda girdi maliyetlerimiz ne yazık ki sürekli artıyor, buna karşılık üretici ürününü değerinde satamıyor. Biz bu konuları 16 yıldan bu yana basın danışmanımız Şirin Yörük tarafından kesintisiz olarak üç ayda bir yayınladığımız Salihli Vizyon dergimizde detaylı olarak ele alıyoruz” diye konuştu.

2 GÜNLÜK TUR

EMD üyelerinin eşleri ve çocukları gezinin ilk günü Sardes Antik Kenti'ni ziyaret etti. Araştırmacı yazar Mustafa Uçar’ın rehberliğinde Artemis Tapınağı, Gymnasium ve Sardes Sinagogu hakkında detaylı bilgiler alan grup, gala yemeğinin ertesi gününde de Kurşunlu ve Çamurhamamı’nı ziyaret etti. Kaplıcaların da bulunduğu doğal yürüyüş parkurunda gezinti yapan grup, Kurşunlu Çayı ve şelalesinin yanında bol bol fotoğraf çekti. Çamurhamamı Mahallesi’nde kurulan üretici pazarına da giden EMD üyeleri, ağırlıklı olarak kadın üreticilerin satış yaptığı tezgâhları ve yöresel ürünleri gezdi, alışveriş yaptı.



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 12.01.2022 07:02:00 901 0

Tarih: 12.01.2022 07:02
Haberi Sesli Oku
18.06.2025 12:38:00