Anahtar Kelimeler: 0

Mevsimler Tersine Döndü, Ağaçlar Şaşırdı

ELMA MEYVE VERDİ, KİRAZ ÇİÇEK AÇTI

 

BAHADIR - Saruhanlı İlçesine bağlı Bahadır köyünde bir meyve bahçesindeki bazı elma ağaçları ikinci kez ürün verdi. Aynı bahçe içinde bulunan kiraz ağaçları da çiçek açtı.

 

Bahadır Köyü Muhtarı Nihat Yıldırım’ın sahibi olduğu 8 dekarlık meyve bahçesinde şaşkınlık veren bir olay yaşandı. Bahçede bulunan ve 3 ay önce hasat edilen elma ağaçları yeniden meyve verdi. Üzerinde hala meyvesi bulunan nar ile kiraz ağaçları da çiçek açtı.

 

Köy Muhtarı Yıldırım, Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada içerisinde her türden meyvenin yetiştiği bahçede gördükleri manzara karşısında şaşkına döndüklerini kaydetti.

 

Elma ağaçlarının meyve verdiğini, kiraz ve nar ağaçlarının da yeniden çiçek açmaya başladığını dile getiren Yıldırım, şunları aktardı;

 

“Yaklaşık 3 ay önce hasat ettiğimiz elma ağacı bir süre önce çiçek açmıştı. Bunu görünce, havalar soğuyunca çiçekler kuruyup dökülür diye düşünmüştük. Ancak yöremizde sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyredince, çiçek meyveye döndü. Ağacın dalında erik büyüklüğünde elmalar belirdi. Meyve gün geçtikçe de büyüyor. Çok ilginç bir durum, daha önce böyle bir şey görmemiştik.”

 

 - Olağan Dışı Bir Durum -

 

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur ise elma ağacının yıl içinde ikinci kez ürün vermesinin olağan dışı bir durum olduğunu belirtti.

 

Bu olayın havaların sıcak gitmesinden kaynaklandığını ifade eden Okur, “Mevsimler tersine döndü, bitki şaşırdı. Yaz mevsiminde olacak meyvenin kışa girerken meyve vermesi şaşırtıcı bir olay. İlçemizde ilk kez böyle bir şey görüyoruz. Yöremizde 5 aydır yağmur yok, havalar da sıcak gidiyor. Bunun için ağaç tekrar uyandı. Önce çiçek açtı, şimdi de meyve verdi” dedi.

 

Saruhanlı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisleri ise bu mevsimde ağaçlarının meyve vermesinin normal olmadığını, bu olayın havaların sıcak gitmesinden kaynaklandığını ifade etti.

 

Muammer Kökcüoğlu



Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

Bıçaklı kavga: 1 ölü

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba yakalandı

Kendi evini ve araçlarını yakıp, olan biteni böyle izlemiş

Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Develi’de traktör hırsızlığı

Kula’da art arda üç yangın

Cesedi 3 gün sonra asansör boşluğunda bulundu

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

Başından vurulmuş halde ölü olarak bulundu

Halitpaşa’da ekili alanda yangın çıktı

Alaşehir'de zirai alanda yangın

Oğlunu öldürdü, kendini tuvalete kilitledi

Alaşehir’de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İzmir’de cinayet işledi, Manisa’da jandarmadan kaçamadı

Manisa'da jandarmadan PKK terör örgütüne operasyon: 3 kişi tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 30.10.2012 17:06:12 384 0

Tarih: 30.10.2012 17:06

Haberi Sesli Oku