Ekrem Başkan’dan Veteriner Hekimlere Anlamlı Jest
Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı, 26 Nisan Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla ilçede görev yapan veteriner hekimleri unutmadı. Hayvan sağlığı ve toplum sağlığı açısından kritik bir görev üstlenen veteriner hekimlere yönelik anlamlı bir jestte bulunan Başkan Cıllı, kendilerine çiçek göndererek bu özel günlerini kutladı.
Veteriner hekimliğin yalnızca hayvanların tedavisiyle sınırlı olmadığını, aynı zamanda halk sağlığının korunmasında da büyük rol oynadığını vurgulayan Başkan Cıllı, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:
“Veteriner hekimlerimiz; hayvan sağlığını korumanın yanı sıra, gıda güvenliğinden zoonotik hastalıklarla mücadeleye kadar geniş bir alanda önemli görevler üstlenmektedir. Bu kutsal mesleği büyük bir özveriyle yerine getiren tüm veteriner hekimlerimize teşekkür ediyorum.”
Çiçeklerle Gelen Teşekkür
Başkan Cıllı’nın talimatıyla ilçede görev yapan veteriner hekimlere gönderilen çiçekler, meslek mensupları tarafından memnuniyetle karşılandı. Bu nazik jest, belediyenin yerel meslek gruplarına verdiği değerin bir göstergesi olarak yorumlandı.
Veteriner hekimler, kendilerini hatırlayan ve emeklerini takdir eden bu anlamlı davranıştan dolayı Başkan Cıllı’ya teşekkür ederek, mesleklerini en iyi şekilde icra etmeye devam edeceklerini ifade etti.
Toplum Sağlığının Sessiz Kahramanları
Uzmanlar, veteriner hekimlerin sadece hayvanların değil, dolaylı olarak insanların sağlığını da koruduğuna dikkat çekiyor. Özellikle salgın hastalıkların önlenmesi, güvenli gıda üretimi ve hayvan refahının sağlanması gibi konularda kritik bir rol üstlenen veteriner hekimler, toplumun “sessiz kahramanları” olarak nitelendiriliyor.
Saruhanlı Belediyesi’nin bu anlamlı günü unutmayarak gerçekleştirdiği bu jest, ilçede dayanışma ve meslek gruplarına verilen değerin güzel bir örneği oldu.
Kutlama Mesajı
Başkan Ekrem Cıllı mesajının sonunda tüm veteriner hekimlerin gününü şu sözlerle kutladı:
“Tüm veteriner hekimlerimizin 26 Nisan Veteriner Hekimler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.”








