Eğitimde sınır ötesi değişim ve iş birliği imkanları konuşuldu
Denizli’de Türkiye Ulusal Ajans’ının destekleriyle yürütülmekte olan Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu projesi çalıştayı gerçekleştirildi.
Çalıştaya İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Şube Müdürü Yasin Temel, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Ekibi ile Erasmus+ projeleri hareketliliklerine katılan okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, yaptığı konuşmasında “Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu, okul eğitimi alanında sınır ötesi değişim ve iş birliğine açılmak isteyen, Avrupa eğitim alanına katkı sunmak isteyen Müdürlüğümüz için önemli bir araçtır. Bu kapsamda 2021 yılından itibaren her yıl belirlenen konsorsiyum okullarımızla; okul eğitiminde öğretme ve öğrenme kalitesini artırmayı, öğretmenlerimizin ve okul idarecilerinin mesleki gelişimini desteklemeyi, öğretmen ve öğrencilerimizin dil öğrenimlerini geliştirmelerini, teknoloji ve yenilikçi yöntemlerin kullanımının teşvik edilmesini, iyi uygulamaların paylaşılması ve aktarılmasının desteklenmesini, okulların sınır ötesi değişim ve iş birliğine girme kapasitelerini artırıp, yüksek kalitede hareketlilik projeleri yürütmelerini ve hareketlilik sonrasında öğrenme çıktılarının görünürlüğünün sağlanarak yaygınlaştırılmasını hedeflemekteyiz. Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu projemize dahil olan farklı ilçe ve mahallelerde yer alan konsorsiyum okullarımızla eğitimde fırsat eşitliğine ve nitelikli eğitim süreçlerine katkı sunmayı hedefledik. 2022 yılı hareketliliklerini tamamlamak üzereyiz. Bu yıl okul eğitiminde öğretmen kurs, öğretmen iş başı gözlem, öğrenci grup hareketlilikleri ve uzun dönem öğretmen görevlendirmelerini gerçekleştirdik. Faaliyetlerden 20 konsorsiyum okulumuzdan, 42 öğretmen ve 45 öğrencimiz yararlanmıştır. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin elde ettikleri deneyimlerinin okullarında yeni proje süreçlerinin geliştirilmesine katkı sunacağına inanıyorum. Bugün burada projenin yaygınlaştırılması doğrultusunda yurtdışı hareketliliklere katılım sağlayan ve kazanımlarını, tecrübelerini paylaşan değerli öğretmenlerimize ve Müdürlüğümüz Ar-Ge ekibine teşekkür ederim” dedi.
Gün boyu süren çalıştay sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici tarafından katılımcılara katılım sertifikası verildi.



Saruhanlı'da vefat...

Akciğerdeki hava kaçağı karın bölgesinden alınan dokuyla kapatılarak iyileştirildi

Manisa'da 23 yıllık başkan seçimi kaybetti

Okul Sporları Voleybol Gençler (A) Grup Müsabakaları Manisa’da tamamlandı

Öğrencilerine evinde temizlik yaptıran öğretmene gözaltı

Demirci’de 9 gündür aranan Şerife Çınar’dan acı haber

19 yaşındaki genç kız yaşamına son verdi

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar: “MCBÜ, Dijital, Yeşil ve Tam Akredite Bir Üniversite Olarak Gücünü Artırıyor”

25 yaşından büyük aracı olanlar yaşadı: Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor

Demirci’de kayıp kadını arama çalışmaları 7'nci gününde sürüyor

Manisa Ticaret Borsası zeytinde verim ve kaliteyi arttırmak için kolları sıvadı

Elektirik akımına kapılan işyeri ortağı hayatını kaybetti

Salihli'yi fırtına vurdu, ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

Turgutlu'da 3 Eve Yıldırım Düştü

Manisa'da cadde ve sokaklar göle döndü, birçok noktayı su bastı

Uzmanında Serviks Kanseri uyarısı

Alkol masasında tartışma kanlı bitti: 1 ölü 2 ağır yaralı

Araç şarampole uçtu: 1 yaralı

Öğrenciler camilerin tarihini yerinde öğreniyor

Manisa’dan Özel Eğitimde Reform Çağrısı: "Sektör Darboğazda, 27 Yaş Sınırı Kalkmalı"

Gülşah Durbay’ın ismi kadın kafede yaşatılacak

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 19.06.2023 17:03:00 1062 0
Tarih: 19.06.2023 17:03 Güncelleme: 19.06.2023 17:03
Haberi Sesli Oku