Tarih: 26.10.2022 09:12

Eğitim Bir Sen Saruhanlı İlçe Temsilciği banka promosyonlarıyla ilgili basın açıklaması yaptı

Facebook Twitter Linked-in

SARUHANLI - Yapılan açıklamada banka promosyonlarının güncellenmesi gerektiğini vurgulayan Eğitim Bir Sen ilçe temsilcisi Mustafa Doğru; “Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Saruhanlı İş Bankası arasında 04/02/2021 tarihinde -3 yıllığına- 15/01/2024 tarihinde sona erecek olan Promosyon Ödemeli- Maaş Ödeme Protokolü imzalanmıştır.

Sözleşmenin imza altına alındığı tarihten bugüne ekonomide gerçekleşen dalgalanmalar, enflasyon artışı ve memur maaşına gelen zamların beklenenden fazla olması nedeniyle kamu görevlileri için bankalara yatırılan ödemeler büyük oranda artmış ve sözleşmede geçen promosyon tutarı çok düşük kalmıştır. Yeni yapılan benzer ihalelerdeki sonuçlar bunun açık bir göstergesidir.

Bankanın kamu görevlilerinin artan ücretlerinden dolayı yükselen gelirini promosyon bedeline yansıtması ve promosyonları güncellemesi zorunlu hale gelmiştir.

Bu sebeple, değişen durum ve şartları dikkate alan bazı bankalar promosyon tutarlarını revize etmekte ve kamu personelinin hakkını teslim etmektedir.

Saruhanlı İş Bankası’ndan Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin beklentisi, oluşan ekonomik şartlar ışığında promosyonların revize edilerek güncellenmesidir. Bu her iki tarafın da menfaatine olacaktır.

Ancak, Maaş Ödeme Protokolünün güncellenmesi ve promosyon tutarının arttırılması (yada sözleşmenin yenilenmesi) amacıyla 05/09/2022 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne verdiğimiz dilekçeye Saruhanlı İş Bankası tarafından olumsuz yanıt verilmiştir.

Yetkili sendika olarak, maaş protokolünün tarafı olan İş Bankası’nı, mevcut ekonomik verileri ve hedefleri dikkate alarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile promosyon protokolünü yenilemek üzere masaya oturmaya ve sözleşmeyi güncellemeye davet ediyoruz.

Bankanın herhangi bir adım atmaması halinde;

•        Bankaya ait kredi kartlarımızı iptal etme,

•        Bankada bulunan yatırım hesaplarımızı kapatma,

•        Bankaya yatan tüm ödemelerimizi anında başka bankaya aktarma hususlarında üyelerimizi teşvik edeceğimizi buradan ilan ediyoruz.” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —