Eğitim Bir-Sen'den üç yıllık çalışma süresi şartına iptal davası
Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Halil Kallat, "Sözleşmeli iken kadroya atanan öğretmenlerin, mazerete dayalı yer değişikliği hakkını üç yıllık hizmet süresini tamamlama şartına bağlayan duyuru hükmünün iptali için yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay’da dava açtık" dedi.
Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Halil Kallat, Eğitim Bir Sen olarak, üç yıllık çalışma süresi şartına iptal davası açtıklarını duyurdu. Kallat, "Sözleşmeli iken kadroya atanan öğretmenlerin, mazerete dayalı yer değişikliği hakkını üç yıllık hizmet süresini tamamlama şartına bağlayan duyuru hükmünün iptali için yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay’da dava açtık. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapan kadrolu öğretmenlerin (652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ek 4. maddesi çerçevesinde sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken ön başvurunun son günü itibarıyla sözleşme gereği üç yıllık çalışma süresini tamamlayıp öğretmen kadrolarına atananlar dâhil olmak üzere) il içi ve iller arasında aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri veya engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değişikliğine ilişkin 2023 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu ile Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu 27 Temmuz 2023 tarihinde yayımlanmıştır. Duyuruda, 'Bakanlığımız resmî eğitim kurumlarında görev yapan sözleşmeli öğretmenler ile sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken, 7433 sayılı Kanun kapsamında öğretmen kadrosuna atananlardan 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla sözleşmeli ve kadrolu toplam üç yıllık çalışma süresini doldurmayanların bu duyuru kapsamında başvuru hakları bulunmamaktadır. Bunlardan can güvenliği veya sağlık mazeretleri bulunanların mazeretlerini belgelendirmek şartıyla yer değiştirme taleplerini millî eğitim müdürlükleri aracılığıyla Bakanlığımıza yazılı olarak iletmeleri gerekmektedir' ifadelerine yer verilmiştir. Mezkûr duyuruya dayanak teşkil eden 7433 sayılı Kanun’da ise 'Bu kapsamda istihdam edilen sözleşmeli personelden aynı kurumda üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar bu sürenin bitiminden itibaren otuz gün içinde talepte bulunmaları hâlinde bulundukları yerde aynı unvanlı memur kadrolarına atanır. Bulundukları pozisyon unvanı ile aynı unvanlı memur kadrosu bulunmayanların atanacağı kadrolar Cumhurbaşkanınca belirlenir. Bu personel can güvenliği ve sağlık sebepleri hariç olmak üzere üç yıl süreyle başka bir yere atanamaz' hükmüne yer verilmiştir" diye konuştu.
"Anayasaya aykırı"
Kallat açıklamasını şöyle tamamladı:
"Gerek 2023 Yaz Tatili Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu’nun başvuru yapmak için sözleşmeli ve kadrolu olarak toplam üç yıl çalışma süresi şartı getiren düzenlemeler, gerekse bu düzenlemeye dayanak teşkil eden 7433 sayılı Kanun’un 'Bu personel can güvenliği ve sağlık sebepleri hariç olmak üzere üç yıl süreyle başka bir yere atanamaz' hükmü, Anayasa'nın temel ilkeleri başta olmak üzere açıkça hukuka aykırı olduğundan mezkûr duyuru hükmünün öncelikle yürütmesinin durdurulması ve devamında iptali ile 7433 sayılı Kanun’un dayanak hükmünün Anayasa'ya aykırılık iddiasıyla Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesi talebiyle Danıştay’da dava açtık."



Hacırahmanlıspor Erteleme Maçında Gol Yağdırdı: 7-1

Saruhanlı’da Vefat…

PAŞAKÖY SPOR KULÜBÜ’NDEN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

Saruhanlı’da Gece Yarısı Yangın Paniği: Belediye ve İtfaiye Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi Felaketi Önledi

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanbey Doğa Sporları Kulübü’nden Çırpıcı Dede Dağı Zirve Faaliyeti

Saruhanlı’da 21–26 Mart Orman Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Çullugörece Mahallesi’nde Üreticiye Büyük Destek: Tarımsal Sulama Sondajı Tamamlandı

Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

Saruhanlı’da Nevruz Coşkusu: İshakçelebi’de Renkli Kutlama Programı

Saruhanlı'da vefat...

NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

Saruhanlı’da Satılık Verimli Zeytinlik: 210 Ağaç, Gölet ve Takas İmkânı

Manisa Sağlık Camiasının Acı Kaybı: Dr. Cengiz Aksoy Hayatını Kaybetti

Kayıp dağcıdan haber alınamıyor

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 1.08.2023 14:48:00 0
Tarih: 01.08.2023 14:48 Güncelleme: 01.08.2023 14:48
Haberi Sesli Oku