Anabilim Eğitim Kurumları’nın organizasyonu ile düzenlenen “Öğretimde Yaratıcı Drama Uygulamalı Semineri” 23 Şubat günü gerçekleşecek.

Yaratıcı drama yönteminin öğretimde pratiğe dökülebilmesi ve öğreticilerin bu konuda en son yaklaşımlar göz önüne alınarak bilgilendirilmesi amacıyla Anabilim Eğitim Kurumları’nın organizasyonu ile düzenlenen “Öğretimde Yaratıcı Drama Uygulamalı Semineri” 23 Şubat günü gerçekleşecek. Eğitim ve öğretim sisteminde önemli değişiklikler yapan, derslerin verimliliğini artıran öğretimde yaratıcı drama yönetimi, Anabilim Eğitim Kurumları’nın organize ettiği bir seminer ile masaya yatırılacak.

Yaratıcı drama konusundaki en son gelişmelerin atölye çalışmalarıyla uygulamalı olarak aktarılacağı seminere; öğretmenler, üniversite öğrencileri, öğretim koordinatörleri, öğretmen yetiştiren yükseköğretim kurumlarında görev alan akademisyenler, okul müdür ve yardımcıları, eğitim projeleri geliştiren ve yürüten kurum ve kuruluşlar, program geliştirme uzmanları, konuya ilgi duyan veliler ve psikologlar katılacak.

DERSLER KALICI HALE GELİYOR

Anabilim Eğitim Kurumları Yaratıcı Drama Zümresi tarafından 23 Şubat 2014 Pazar günü gerçekleştirilecek olan seminere Sanat Eğitimcileri Derneği Başkanı Prof. Dr. İnci San, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Tülay Üstündağ ile Sizdrama Kurucusu ve Anabilim Eğitim Kurumları Öğretimde Yaratıcı Drama Danışmanı Suat Güneş konuşmacı olarak katılacak.

Anabilim’de beşinci yılına giren öğretimde yaratıcı drama yöntemi hakkında Güneş şunları söylüyor: “Yaratıcı drama ile klasik öğrenimin unsurları masa, sıra, kitap, defter, katılım zorunluluğu, kaygı, zaman kaybı ve ezber tarih oluyor. Bunların yerini alan konuşma, paylaşım, canlandırma, oyun ve eğlence ile dersler daha keyifli ve en önemlisi kalıcı hale geliyor.”

Ataşehir Merkez Kampüsü’nde bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan seminerde yaratıcı drama ve bir yöntem olarak öğretimdeki uygulamaları hakkında bilgiler paylaşılacak. Yaratıcı drama yönteminin yapılandırmacı öğrenme yaklaşımına uygun olarak okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise eğitim programlarında, aktif öğrenmeyi sağlayan etkili bir öğretim yöntem olması teorik ve pratik düzeyde ortaya konulacak.



Saruhanlı’nın Bedeller Mahallesi sakinlerinden ALİ KOYUNCU vefat etti.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Solunum yetersizliği nedeniyle 3 gündür yoğun bakımda olan CHP'nin eski Genel Başkanı Altan Öymen, hayatını kaybetti.

Altan Öymen hayatını kaybetti

Jhon Duran'ı kadrosuna katan Fenerbahçe'de Youssef En-Nesyri'nin ayrılık ihtimali yükselmişti.

Fenerbahçe'ye piyango vurdu! Yıldız oyuncuya öyle bir talip çıktı ki...

Son dakika... Murat Çalık hastanenin 1. katından 11.katına alındı.

Murat Çalık hakkında şoke eden karar!

bir süredir mücadele ettiği hastalık sonucu vefat eden eski belediye başkanlarından Muhittin Dalgıç’ın kardeşi Zahir Dalgıç toprağa verildi.

Zahir Dalgıç son yolculuğuna uğurlandı

Yuntdağı Ortaköy’de düzenlenen turnuvaya 14 ilden yaklaşık 500 sporcu katıldı.

Tekvando kulüplerarası minikler turnuvası başladı

Beyaz eşya alışverişi yapan onlarca vatandaş mağdur: Mağaza kapalı, ürünler ortada yok

Düğün arifesinde büyük şok: Ürün de yok muhatap da

Yüzlerce kilo ağırlığındaki mermerin altında kalan Furkan Avcu, hastanedeki yaşam savaşını kaybetti.

Mermer tablanın altında kalan 19 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Sporcuları ve teknik ekibi tebrik eden Vali Işın, Avrupa Şampiyonası'nda da aynı azim ve başarıyla ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını ifade etti.

Vali Musa Işın, Türkiye Şampiyonu Kütahya Ecofirm Ayak Tenisi Takımını ağırladı

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'nin (EKODOSD) Çarşamba Söyleşileri'nde bu hafta Kuşadası'nın deniz kıyısındaki tek lagünü olma özelliği taşıyan Kocagöl'e dikkat çekildi.

Doğaseverler Kocagöl'e dikkat çekti

24 yıl hapis cezasıyla aranan ve izini kaybettirmeye çalışan firari şahıs, JASAT ekiplerince kıskıvrak yakalandı.

Hırsızlık suçundan aranan şahıs JASAT'tan kaçamadı

Şezlong kavgası baltalı cinayetle bitti, yakalanmamak için yangın çıkarttı

Baltalı dehşet: 1 ölü

Almanya'da düzenlenen Rhine-Ruhr 2025 Dünya Üniversite Oyunları'na Eskişehir'den katılan Eda Nur Tulum, Türkiye'yi temsilen yarışmalara katılıyor.

Eda Nur Tulum, Rhine-Ruhr 2025 Dünya Üniversite Oyunları'nda Türkiye'yi Temsil Ediyor

Suriye'de çatışmalar sürüyor, görüşmelerde ilerleme sağlanamadı.

Suriye'de Baas Rejimi Son Buldu: Yeni Yönetim ve Çatışmaların Sürekliliği

1. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte katıldığı programda Kral III. Charles ile sohbet eden Gül'ün lüks çantası, etkinliğin önüne geçti.

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Müzik kariyeri boyunca sayısız şarkıya ve sanatçıya hayat veren Sezen Aksu, bu kez sesiyle değil görünümüyle gündeme geldi.

Sezen Aksu alışılmış imajına veda etti

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 29.01.2014 09:11:40 580 0

Tarih: 29.01.2014 09:11 Güncelleme: 29.01.2014 09:11
Haberi Sesli Oku
19.07.2025 11:59:00