Anabilim Eğitim Kurumları’nın organizasyonu ile düzenlenen “Öğretimde Yaratıcı Drama Uygulamalı Semineri” 23 Şubat günü gerçekleşecek.

Yaratıcı drama yönteminin öğretimde pratiğe dökülebilmesi ve öğreticilerin bu konuda en son yaklaşımlar göz önüne alınarak bilgilendirilmesi amacıyla Anabilim Eğitim Kurumları’nın organizasyonu ile düzenlenen “Öğretimde Yaratıcı Drama Uygulamalı Semineri” 23 Şubat günü gerçekleşecek. Eğitim ve öğretim sisteminde önemli değişiklikler yapan, derslerin verimliliğini artıran öğretimde yaratıcı drama yönetimi, Anabilim Eğitim Kurumları’nın organize ettiği bir seminer ile masaya yatırılacak.

Yaratıcı drama konusundaki en son gelişmelerin atölye çalışmalarıyla uygulamalı olarak aktarılacağı seminere; öğretmenler, üniversite öğrencileri, öğretim koordinatörleri, öğretmen yetiştiren yükseköğretim kurumlarında görev alan akademisyenler, okul müdür ve yardımcıları, eğitim projeleri geliştiren ve yürüten kurum ve kuruluşlar, program geliştirme uzmanları, konuya ilgi duyan veliler ve psikologlar katılacak.

DERSLER KALICI HALE GELİYOR

Anabilim Eğitim Kurumları Yaratıcı Drama Zümresi tarafından 23 Şubat 2014 Pazar günü gerçekleştirilecek olan seminere Sanat Eğitimcileri Derneği Başkanı Prof. Dr. İnci San, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Tülay Üstündağ ile Sizdrama Kurucusu ve Anabilim Eğitim Kurumları Öğretimde Yaratıcı Drama Danışmanı Suat Güneş konuşmacı olarak katılacak.

Anabilim’de beşinci yılına giren öğretimde yaratıcı drama yöntemi hakkında Güneş şunları söylüyor: “Yaratıcı drama ile klasik öğrenimin unsurları masa, sıra, kitap, defter, katılım zorunluluğu, kaygı, zaman kaybı ve ezber tarih oluyor. Bunların yerini alan konuşma, paylaşım, canlandırma, oyun ve eğlence ile dersler daha keyifli ve en önemlisi kalıcı hale geliyor.”

Ataşehir Merkez Kampüsü’nde bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan seminerde yaratıcı drama ve bir yöntem olarak öğretimdeki uygulamaları hakkında bilgiler paylaşılacak. Yaratıcı drama yönteminin yapılandırmacı öğrenme yaklaşımına uygun olarak okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise eğitim programlarında, aktif öğrenmeyi sağlayan etkili bir öğretim yöntem olması teorik ve pratik düzeyde ortaya konulacak.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 29.01.2014 09:11:40 350 0

Tarih: 29.01.2014 09:11

Haberi Sesli Oku