Elmasoğlu: ?Ülkemizi zor günlerden kadın-erkek birlikte çıkaracağız?

KADIN - Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, ülke olarak zor günlerden geçtiklerni belirterek, bugünleri kadın-erkek birlikte çok çalışarak atlatacaklarını söyledi. Bu kapsamda kadınların iş hayatında daha aktif olması ve girişimci kadın sayısının artırılması için de gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurgulayan Elmasoğlu, bir ülkenin kadınsız büyümesi ve zenginleşmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

EGİKAD Yönetim Kurulu Üyeleri, aylık İş yeri ziyaretleri kapsamında Türkiye Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu(TÜRKONFED) ile birlikte düzenledikleri ´Kadının Çok Yönlü Güçlendirilmesi´ İzmir Toplantısı´nda, ´Bölgenin Başarılı Girişimcilik Hikayesi Ödülünü alan Nets Club Güzellik ? Estetik ve Kariyer Eğitim Merkezi kurucusu Hatice Nur Uzgenç´I ziyaret etti. Kadın girişimcilerin her zaman ve her yerde desteklenmesi gerektiğinin altını çizen EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu, siyasal ve ekonomik alanda kadınların her zaman başarılı olacağından emin olduğunu söyledi. 

Kadın Girişimciye tam destek

Ziyaret sırasında Nets Club Güzellik- Estetik ve Kariyer Eğitim Merkezleri hakkında bilgi alan Elmasoğlu, ?Kadınların çok yönlü güçlenmesi noktasında EGİKAD olarak her çalışmaya her projeye tam destek veriyoruz. Bu noktada kadınların toplumsal sistem içerisinde en iyi konumlara gelmesi için herkesin el ele verip destek olması önem taşımaktadır. Ülkemizin yaşadığı bu zorlu dönemden kadın-erkek hep birlikte çok çalışarak çıkacağız. Kadınlar ekonomi içinde ne kadar aktif olurlarsa, ülkemizin sıkıntıları o kadar kolay aşılacak ve daha zengin bir ülke haline geleceğiz. O nedenle kadına iş yaşamının her alanda destek olunmalı? dedi. 

Kadın girişimcinin başarısı 

Nets Club Güzellik- Estetik ve Kariyer Eğitim Merkezleri´ni 1997 yılında Manisa´da kurduğunu dile getiren Hatice Nur Uzgenç ise 2004 yılında medikal estetik uzmanlığı sertifikası vermeye başladıklarını söyledi.

2005 yılında Manisa´dan İzmir´e taşınarak Bornova´da eğitim faaliyetlerine devam ettiklerini dile getiren Uzgenç, ?2012 yılında kurum adını Elvan Meslek Edindirme Kursu olarak değiştirerek Bornova´da Özel NETS Polikliniğinin bulunduğu tarihi köşkle aynı bahçede bulunan ikiz köşkte eğitim vermeye devam ediyoruz. Bugüne kadar binlerce kişiye eğitim vererek sektöre kazandırdık. Kadın girişimci olarak zorluklar yaşasamda azmim ve çok çalışmamla bugün onlarca kişiye istihdam sağlayan bir kurumun başında olmanın mutluluğunu yaşıyorum ? diye konuştu.



Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

MERT OZAN DÜZ'E TİYATRO SAHNESİNDE DOĞUM GÜNÜ

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

Dr. Deniz Kireç’ten yeni kişisel sergi: “Dreamscapes”

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 13.08.2016 12:28:24 0
Tarih: 13.08.2016 12:28 Güncelleme: 13.08.2016 12:28
Haberi Sesli Oku