Anahtar Kelimeler: büyük kiraz pazarı açıldı

MANİSA - Şehzadeler Belediyesi, Kuzey Yarım Kürenin en erken ve en kaliteli kirazın üretildiği yer olan Sancaklıbozköy´de yapımını tamamladığı Kiraz Pazarının açılışını gerçekleştirdi. Kiraz Pazarı´nın açılmasıyla birlikte sokak aralarında ve kahve köşelerinde satılan kirazlar artık daha modern bir yerde satışa sunularak üreticilere ulaştırılması sağlanacak. 
Sancaklıbozköy Kiraz Pazarının açılışına Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, İl Müftüsü Sinan Cihan, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, üreticiler ve tüccarlar katıldı.
Seçim öncesi verdikleri sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Kiraz Pazarı´nın üreticilere hayırlı olmasını diledi. Şehzadeler´de 320 bin dönümlük tarım arazisinin bulunduğunu belirten Çelik, Şehzadeler´in tarım açısından önemli bir il olduğunu söyledi. Şehzadeler´de yaşayan herkesin birinci sınıf vatandaş olduğunu ifade eden Çelik, ?Üreticilerimize sahip çıkıyoruz. 2 bin 500 kilometrelik ova yolunu düzenledik. Bu konuda çiftçimizin duasını, teşekkürünü alıyoruz. İki adet erken uyarı sistem kurduk? dedi.
760 bin kiraz ağacı olan bir ilçede Ege´nin en büyük ve en güzel kiraz pazarını açtıklarını söyleyen Çelik, ?Sadece kiraz yok. Bölgemizde erik, şeftali, üzüm var. Onlarında ticareti burada yapılacak. Ve çiftçimiz daha çok kazanacak. Daha zengin olacak, daha mutlu olacak. Üreticimize, tüccarımıza, şehrimize, ülkemize katkısı olacak. Bu tesisin bize maliyeti 4 milyon 815 bin TL oldu, çevre düzeni ve ilave yapacağımız tesislerle 6 milyon TL´yi geçecek. Devletimizin içine sızmış olan FETÖ ajanları bize engellemeye çalıştı ama biz onlara rağmen yılmayarak tesisin açılışını gerçekleştirdik.? diye konuştu.
Kiraz pazarının özelliklerinden bahseden Başkan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: ?138 bin 600 metrekare alan Türkiye´nin farklı illerinden gelen tüccarlarımızın kullanımına sunulacak. Kiraz Pazarımızın içerisinde 60 adet dükkân olacak bu dükkanlar ile ilgili olarak tüccarlarımız ile geçtiğimiz aylarda yaptığımız toplantı neticesinde yer belirlemelerini yaptık. 5 Bin 400 metrekare alanda 142 ton çelik konstrüksiyon kullanarak üç adet kapalı Pazar yeri yapıldı. Sancaklıbozköy Kiraz Pazarımızda 25 bin metre kare saha betonu, 10 bin metrekare parke taşı döşemesi, 1856 metre çit, 1 adet mescit, 1 adet kafeterya, 1 adet idari bina ve tuvalet gibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak olan tesisler mevcut. Ayrıca soğuk hava deposu da yapacağız.?
Bu yıl kirazda 40 bin ton rekoltenin beklendiğini vurgulayan Çelik, yeni yeni tüccarların geleceğini bu durumun da hem ürünün kalitesini, hem de fiyatını artıracağını kaydetti.
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik´in hayal olan bir Kiraz Pazarını hayata geçirmesinden dolayı çok mutlu olduğunu kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, bu tesisi bölgeye, Manisa´ya kazandıran Başkan Çelik´e teşekkür etti. Manisa´nın Türkiye´nin ve dünyanın meyve sebze deposu olduğunu belirten Berber, kiraz denilince artık Sancaklıbozköy´ün geldiğini söyledi. Tarımın merkezi olan Manisa´da üretilen ürünlerin dünyanın her tarafında tanıtılması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Berber, ?Geçen yıl ilk defa tüccarlarımız Kanada´ya kiraz ihracatı gerçekleştirdi. İnşallah bundan sonra sadece Kanada değil Uzakdoğu´ya da Türk Hava Yollarının uçtuğu dünyanın hangi ülkesi olursa olsun oralara inşallah kirazımız ihraç etmeye devam edeceğiz.? diye konuştu. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, Kiraz Pazarı´nın önemli bir ticaret merkezi olacağını belirterek, Başkan Çelik´e böyle bir tesisi kazandırdığı için teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Şehzadeler İlçe Müftüsü Mehmet Cesur´un okuduğu duanın ardından Ege Bölgesi´nin en büyük kiraz pazarı açıldı.



Jandarmadan kaçak kazı yapan 10 kişiye suçüstü

Tedavi gören polis memuru hayatını kaybetti

Okul alışverişinde çocuk sağlığına dikkat

İntihar gibi ölüm! Dalgınlığı hayatına mâl oldu

Çaltepe’de Kaynak Suyu Gölete Dönüştü!

Başkan Cıllı, Çarşı Esnaflarıyla Kahvaltıda Buluştu

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Şüpheli ölüm: Bahçe katında ceset bulundu

15 yaşındaki çocuk başından vurulmuş halde bulundu

Saruhanlı Belediyespor Muaythai'de madalyalara ambargo koydu

Alaşehir'i duvar resimleriyle anlattı

Mütevellispor'da Rıdvan Türküler dönemi

3 gündür devam eden yangının şiddeti havadan görüntülendi

Av sezonu başladı, İzmir Balık Hali bereketle doldu

Uzman çavuşun otobüs geç geldi diye silah çektiği anlar kamerada

Zafer Bayramı coşkusu futbol turnuvasıyla taçlandı

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 23.04.2017 15:02:47 647 0

Tarih: 23.04.2017 15:02 Güncelleme: 23.04.2017 15:02
Haberi Sesli Oku
1.09.2025 18:18:00