SARUHANLI - Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Pop Sanat Kolaj Sergisi” sanatseverlerle buluştu. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü (RTS) İletişim Bilimleri Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Burcu Balcı ve Dr. Aslı Favaro ile Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Onur Akşit tarafından “Pop Sanat Kolaj Sergisi” düzenlendi. İletişim Fakültesi fuaye alanında düzenlenen sergide Reklamcılık, Radyo, Televizyon ve Sinema bölümleri ile Eğitim Fakültesi öğrencilerinin eserleri yer aldı.
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, “İletişim Fakültesi olarak sanata ve kültürel etkinliklere büyük önem vererek destekliyoruz. Hocalarımız ve öğrencilerimizden gelen talepler doğrultusunda kültürel ve sanatsal etkinlikler her zaman destek vereceğiz. Bu etkinlikte emeği geçen öğrenci arkadaşlarımıza ve hocalarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Derslerde kolaj çalışmalarının yapım süreciyle ilgili bilgiler verdiklerini söyleyen Doç. Dr. Burcu Balcı, en önemli sanat akımlarını, sanat eserlerini ve sanatçıları tanıttıklarını, bu sayede de öğrencilerde genel bir görsel kültür tarihi oluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi. Derslerin amacının, öğrencilerin kendilerini keşfedebilme yolculuklarında aracı olmak olduğunu belirten Doç. Dr. Balcı, “Öğrenciler birçok sanat eseriyle tanışıp, karşılaşıyorlar. Daha sonra ‘Bana en çok hangisi yakın?’ diye düşünüyorlar ve bunun sonucunda kendilerine yakın hissettikleri eserleri kullanarak sergide yer alan kolajları oluşturuyorlar. Bu çalışma öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştiriyor. Kendilerini keşfediyorlar. İleride bir sanat eseri oluşturacak ilk adımları atmış oluyorlar” şeklinde konuştu.
Sergi hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Onur Akşit, “Kolaj çalışması, Görsel Tasarım, Sanat ve Toplum, Sanat ve Estetik gibi derslerde verdiğimiz bir ödev. Dijital ortamda bunları yapmak daha kolay ama dergileri, gazeteleri bu gözle bakıp onlardan bir şeyler kesmek, insana bir göz eğitimi veriyor. Tema olarak Pop Sanatı seçtik. Bu kolaj işleri, 1’inci ve 2’nci Dünya Savaşı arasındaki dönemde ortaya çıkan bir durum. Biz de tarihi örneklerini gösterip ‘Şimdi siz bir şeyler yapın’ dedik. Malzemeleri bir araya getirerek anlam yaratacak işler yaptılar” dedi. Dr. Öğretim Üyesi Akşit, Reklamcılık ve RTS öğrencilerinin görsel içerikler üretmeleri gerektiğini ve bunun için eğitimli bir göze sahip olmaları gerektiğini dile getirdi.