SARUHANLI Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü arasında; Ege Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Hakan Atılgan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yılmaz ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici’nin katılımıyla işbirliği projesi protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Kodla(Ma)nisa Projesi ve Kendin Yap Atölyeleri Projesinde görev alan Bilişim Teknolojileri öğretmenlerine yönelik mesleki gelişim uygulamaları yapılması, uygulanacak program tasarılarının güncellenmesi ve destekleyici materyaller üretilmesi amaçlanıyor.

Protokol hakkında bilgi veren EÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yılmaz, “ Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Manisa Valiliği himayesinde 2015 yılından itibaren Kodla(Ma)nisa Projesi, 2019 yılından itibaren ise Zafer Kalkınma Ajansı tarafından Yeni Nesil Mali Destek Programı (YENEP) kapsamında desteklenen Kendin Yap Atölyeleri Projesi yürütülüyor. Kendin Yap Atölyeleri ve Kodla(Ma)nisa Projeleri kapsamında Manisa genelinde 30’dan fazla robotik kodlama ve tasarım becerileri öncelikli olmak üzere öğrencilerin dijital becerilini geliştirmeye yönelik yeni nesil tasarım beceri atölyeleri kuruldu. Protokol kapsamında Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü tarafından söz konusu projelerde görev alan Bilişim Teknolojileri öğretmenlerine yönelik mesleki gelişim uygulamaları yapılması, uygulanacak program tasarılarının güncellenmesi ve destekleyici materyaller üretilmesi hedefleniyor” dedi.

Ege Üniversitesinin bilgi birikimini toplumun yararına sunmayı amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Yılmaz, “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Alev Ateş Çobanoğlu tarafından Manisa Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği Bilişim Teknolojileri öğretmenlerine yapılandırmacı öğrenme kuramı temelinde 5E Öğretim Modeli seminerleri uygulamalı olarak veriliyor. Bu sayede, öğretim üyesinin rehberliğinde, Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin seminerde öğrendikleri teorik bilgiyi derslerinde uygulayacakları şekilde plan hazırlamaları sağlanıyor.  Protokol kapsamında, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümünden Doç. Dr. Fırat Sarsar ve Dr. Öğr. Üyesi Alev Ateş Çobanoğlu tarafından oluşturulacak editör ekiple, Kendin Yap ve Kodla(Ma)nisa atölyelerinde kullanılacak olan uygulamalar için kılavuz kitaplar hazırlanacak” diye konuştu. 



TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 2.07.2021 10:00:00 668 0

Tarih: 02.07.2021 10:00
Haberi Sesli Oku
16.04.2025 14:19:00